Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Persson nöjd efter debatten

Sverige
Toppdelad
Statsminister Göran Persson var nöjd efter debatten med m-ledaren och beskrev Reinfeldt som en idealisk debattmotståndare.
- Han är kunnig, förutsägbar och inte alltför vass, så man behöver inte dras in i ett för häftigt tempo.
STOCKHOLM. Persson tyckte att han lyckats med sin taktik, att gå till offensiven på fyra punkter: socialdemokraternas satsning på de äldre, moderaternas "skatteelände", deras föreslagna besparingar i socialförsäkringarna samt partiets miljöpolitik, som Persson anser är obefintlig.
- Det är ett stort svart hål som luktar olja och kol.

Persson uppgav också att han inte bedömer att det behövs några skattehöjningar under nästa mandatperiod, trots att socialdemokraterna vill satsa miljarder på exempelvis äldreomsorg och billigare tandvård.
Statsminister Göran Persson anser att danske statsministern Anders Fogh Rasmussen hamnat i en defensiv roll i frågan om Jyllands-Postens publicering av teckningar av profeten Muhammed.

Det sade han i valduellen med moderatledaren Fredrik Reinfeldt i Sveriges Radio. Han fick frågan hur han själv skulle agera om en svensk tidning publicerat liknande bilder.
- Jag skulle nog ha kallat ihop de här ländernas ambassadörer och gått igenom situationen i Sverige, talat om vad vår pressfrihet står för, vad demokrati och opinionsbildning betyder för oss och göra väldigt klart att det inte handlar om att på något sätt förlöjliga eller förhåna en annan religion.

Persson sade sig inte ha någon kritik mot den danske kollegan men sade samtidigt att Rasmussen hamnat i en defensiv roll. Huruvida Persson skulle ha bett om ursäkt om en svensk tidning publicerat liknande bilder kunde han inte svara på.
Fredrik Reinfeldt sade att han inte skulle be om ursäkt för yttrande- och tryckfriheten i Sverige.
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Fler artiklar från Sverige
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post