Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Spänd väntan på våldtäktsdom

Sverige
Toppdelad
Insåg de båda så kallade Stureplansprofilerna att kvinnan de hade sex med inte ville fortsätta? Svea hovrätt ger svaret i dag.
Stockholm. Intresset är stort inför hovrättens dom som meddelas klockan 11. Ett mått på intresset och den stora uppmärksamhet målet fått är att domstolen håller en presskonferens i direkt anslutning till att domen meddelas.
- Det är ovanligt att vi håller en presskonferens. Jag har aldrig varit med om det tidigare. Orsaken till att vi nu gör det är att domstolarna tidigare fått kritik i samband med att man avkunnat dom i andra uppmärksammade mål. Vi vill vara tillgängliga och svara på alla frågor, säger hovrättslagmannen Göran Ewerlöf till TT.

Målets kärnfråga är om männen insåg att den 19-åriga kvinna de hade sex med inte ville fortsätta. Tingsrätten motiverade sin friande dom med att männen inte uppfattat kvinnans nej.

I hovrätten berättade kvinnan detaljerat om hur det sexuella umgänget med männen snabbt spårade ur och hur hon på olika sätt klargjorde att hon inte ville ha mer sex.
- Jag grät, skakade med hela kroppen och ingen kan ha missförstått mig, sade hon i rätten.

Männen medger att de tidigt på morgonen den 25 mars hade sex med kvinnan, men säger att de aldrig hotat eller använt något våld mot hennes vilja.

Kammaråklagare Anita Kjellén kräver att männen ska dömas till minst fyra års fängelse för grov våldtäkt.
Annons:
Annons:
Annons:
Relaterat

Stureplansprofilerna döms till fängelse för våldtäkt

Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post