Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Svenska Spel får nätpokertillstånd

Sverige
Toppdelad
Svenska Spel kommer att få det efterlängtade tillståndet från regeringen för pokerspel på nätet.
- Vår grundinställning är att alla våra svenska spelbolag som hittar på nya produkter självfallet ska få tillstånd för dem under förutsättning att de uppfyller de krav på spelansvar som vi ställer, säger vice statsminister, tillika idrottsminister Bosse Ringholm.
STOCKHOLM. Under hösten tar regeringen ställning till Svenska Spels ansökan om att få arrangera poker på internet.
- Vi har en positiv grundinställning, säger Ringholm.
Han öppnar också för att flera svenska arrangörer kan få tillstånd för nätpoker även Svenska Spel än så länge är ensamt om att ha lämnat in en formell ansökan.
- Det kan finnas andra aktörer inom folkrörelserna som också vill arrangera nätpoker och vi kommer att behandla alla lika.

Enligt Ringholm är det bättre att svenska folket spelar nätpoker hos Svenska Spel i kontrollerade former än hos något utländskt bolag:
- I dag har vi pokerspel på internet som sker helt okontrollerat. 13-åringar kan spela för hur stora belopp som helst och vi har ingen aning om hur det utvecklas.
Att släppa in utländska spelbolag på den svenska marknaden säger Ringholm nej till:
- Skälet till att vi har en svensk spelmarknad är i första hand att vi då kan få en bra kontroll på marknaden. Svenska aktörer ger sina intäkter till sina medlemmar antingen det är Röda Korset eller nykterhetsrörelsen.

Svenska Spels vd Jesper Kärrbrink är glad över beskeden från Bosse Ringholm även om inget är formellt klart än.
- Det angav en positiv riktning. Det är det mest positiva vi hört så här långt och jag är övertygad om att alla i salen uppfattade det så, säger Kärrbrink till TT.
Enligt honom är det viktigt för Svenska Spel att kunna hänga på nya former av spel:
- Poker är en spelform som utvecklats väldigt snabbt de senaste åren och som bevisligen attraherar svenskar. Det är ett kul spel och många svenskar gillar det.
- Vi ser som en del av vår uppgift att kanalisera det spelintresse som finns på ett säkert och ansvarsfullt sätt.
Annons:
Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Sport
Relaterat

Protester mot statlig nätpoker

Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post