Annons:
Annons:
Annons:
Artiklar som berör Sydsvenskan

Nedan visas de senaste artiklarna med ämnesordet Sydsvenskan

Kostnaden för nya larm kan bli högre

Kostnaden för nya larm kan bli högre

Skåne. Psykiatrin i Skåne får tio miljoner extra i år för att skaffa fungerande överfallslarm. Det beslöt regionpolitikerna i dag. Men notan kan bli betydligt högre.
Tre anhölls för hatbrott i Tomelilla

Tre anhölls för hatbrott i Tomelilla

Skåne. Flera unga män attackerade sent på onsdagskvällen tre somaliska flyktingar med stenar och tillmälen i deras bostad i Tomelilla på Österlen.
Tryckfel på en miljon röstkort

Tryckfel på en miljon röstkort

Val 2014. "Du har rösträtt vid val till Länsstyrelsen Skåne", står det på röstkorten som Valmyndigheten började skicka ut till en miljon skånska väljare idag. Det är fel. Länsstyrelsen är en statlig myndighet.

Patologens chef avgår efter kritik

Sverige. Den hårt kritiserade chefen för patologen i Region Skåne Lena Luts slutar. Hon anklagades i fjor för att ha anlitat en vän som konsult med ett skyhögt arvode.
”Inga gräddfiler i nya Jobb Malmö”

”Inga gräddfiler i nya Jobb Malmö”

Malmö. Det blir inga gräddfiler efter att Jobb Malmö omstrukturerats. Det försäkrar den nya chefen Jesper Theander.

Kommunen agerar inte mot SD:s tiggeriaffischer

Omkretsen. Lunds kommun kommer inte att kräva att Sverigedemokraternas valaffischer tas bort. Det säger kommunens tekniske direktör Håkan Lockby. Men några av affischerna har försvunnit.

Chefläkare kände inte till brister

Lund. Systemet testades inte med alla möbler i lokalen. Det kan förklara att larmet tros ha krånglat i snart ett år. Problemen uppmärksammades i början av sommaren. Men chefläkaren säger sig inte ha känt...
Opålitliga larm fara i psykiatrin

Opålitliga larm fara i psykiatrin

Lund. Personalen uppmanas att stå stilla vid akuta situationer. Annars fungerar inte larmet. Inte heller om en möbel är i vägen. Sydsvenskan kan nu avslöja nya, allvarliga brister i säkerheten för både...
SD-affischer ska få sitta kvar

SD-affischer ska få sitta kvar

Lund. Lunds kommun kommer inte att kräva att Sverigedemokraternas valaffischer tas bort. Det säger kommunens tekniske direktör Håkan Lockby. Men några av affischerna har försvunnit.
Han håller koll på Youtubes trender

Han håller koll på Youtubes trender

Ekonomi. Han kallar sig emellanåt för nonsensexpert. Skälet är att Kevin Allocca som ansvarig trendspanare för Youtube tycker sig ha ett närmast hopplöst uppdrag.
Erik Johansson knäskadad mot Salzburg

Erik Johansson knäskadad mot Salzburg

Champions League 2014. Orosmolnet på en annars väldigt ljusblå MFF-himmel: Erik Johansson har ont i sitt knä igen.
Kinhult utlovar nya IT-system

Kinhult utlovar nya IT-system

Sverige. Alla skånska IT-system i vården ska göras om. Det IT-stöd som finns i Skåne är inte ”värdigt”, säger Pia Kinhult (M), regionstyrelsens ordförande. Idag presenterar Moderaterna sitt valmanifest där...

Vårdkrisen ska vinna valet åt S

Sverige. Socialdemokraterna i regionen satsar allt på ett kort i valrörelsen – på sjukvården. I partiets valmanifest finns löften om 300 nya vårdplatser och en ny akutvårdsgaranti.

800 nya asylplatser räcker inte

Sverige. Migrationsverket har fått tillgång till mer än 800 nya platser på tio nystartade flyktingboenden runt om i Skåne. Men redan innan anläggningarna öppnats söker verket efter ännu fler platser.

75 tjänster färre på redaktionen

Ekonomi. Sydsvenskans och Helsingborgs Dagblads sammanslagna redaktion kommer att bestå av ungefär 155 tjänster. Företagsledningens förslag innebär att runt 75 tjänster försvinner.
Kockums nya ägare vill nyanställa 200 i Malmö

Kockums nya ägare vill nyanställa 200 i Malmö

Ekonomi. Saab räknar med att nyanställa upp till 200 personer i Malmö efter köpet av Kockums. Enligt Saabs vd, Håkan Buskhe, börjar rekryteringen av personal sannolikt under hösten.
Demokrati, dumbom!

Demokrati, dumbom!

Opinion. Valkampanjer tenderar att elda passionen och bitvis få individer att förlora omdömet. I Stockholm har borgerliga valaffischer saboterats medan vänstersidans valplakat, som varit bredvid...

Sommar året om för kitesurfare

Lomma. För de allra flesta går badsäsongen nu mot sitt slut. Men definitivt inte för kitesurfarna.Långt ut på havet utanför Habo Ljungs camping syntes igår stundvis fyra eller fem segel samtidigt.Men när...
Dialogforum satsar på en fortsättning

Dialogforum satsar på en fortsättning

Malmö. Representanter i Dialogforum trodde att det hade upphört. Men igår möttes de igen för att diskutera framtiden för forumet.
MP vill slopa p-krav

MP vill slopa p-krav

Malmö. Fortsatt utveckling av kollektivtrafiken, feministisk stadsplanering och slopat krav på parkering när det byggs bostäder. Så satsar Miljöpartiet inför valet.
Wikipedia om Sydsvenskan

Sydsvenskan har inget utgivaransvar för innehållet i detta flöde.
Vad är Wikipedia?

Annons:
toppnyheterna just nu