Sydsvenskans logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Fransk lag mot nätpirater godkänd

Förslaget har väckt uppmärksamhet över hela världen genom att det gör det möjligt att stänga av illegala fildelare från internet. Konsumentgrupper motsatte sig förslaget men det hade stöd från musik- och filmindustrin.

Frankrike får därmed bland de strängaste lagstiftningarna i världen mot illegal nedladdning av filmer, musik och datorspel.

Annons:

Lagen antogs med 258 röster för och 131 emot.

Det ursprungliga förslaget antogs efter en stormig parlamentsdebatt i maj men det fick bakläxa av Författningsrådet. Enligt förslaget skulle en ny statlig myndighet ha fått makten att stänga av ertappade nätpirater upp till ett år från internet.

I nuvarande form säger lagen att myndigheten kan utfärda två skarpa varningar till nätpirater, därefter hänskjuts frågan om att stänga av fildelaren till domstol.

Fakta

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Världen
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post