Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Pris på danska satirtecknares huvud

Pris på danska satirtecknares huvud

Världen. En muslimsk predikant i Pakistan erbjuder nu motsvarande 200 000 kronor i belöning till den som mördar någon av de tolv danska tecknarna bakom Muhammed-karikatyrerna, rapporterar AP.

MULTAN. Löftet om belöning utfärdades av Mohammed Yousaf Qureshi, böneledare vid den kända Mohabat Khan-moskén i Peshawar.

Förutom penningbelöningen skulle mördaren också få en bil. Qureshi tillkännagav sitt beslut i moskén och i sin koranskola Jamia Ashrafia.

Efter en kaotisk veck valde i dag danska UD att stänga sin ambassad i Islamabad. UD anger säkerhetsskäl till stängningen och det handlar inte om någon diplomatisk brytning.

Ambassadören Bengt Wigotski vill inte säga om han fortfarande befinner sig i Islamabad men försäkrar att han är kvar i landet tills vidare.

Den tyska ambassaden kommer nu för Danmarks räkning att ta över vissa angelägenheter så länge ambassaden är stängd.

Pakistansk polis slog samtidigt till mot 125 personer som trotsat ett förbud mot demonstrationer i provinsen Punjab. Ledaren för en islamistisk grupp greps.

Polisen i Punjab hade order om att begränsa rörelsefriheten för alla religiösa ledare som kunde tänkas uppmana till demonstrationer och att slå till mot religiösa aktivister som kunde "utgöra ett hot mot lag och ordning".

I staden Multan inringade omkring 300 poliser 125 demonstranter som samlats vid en rondell och skrek "Vi är profetens slavar!" medan de trampade på den danska flaggan. När de föstes in i polisbussar skrek de också "Död åt Musharraf!" med syftning på Pakistans president Pervez Musharraf.

Myndigheterna införde demonstrationsförbudet efter upploppen i Lahore i tisdags där två människor dödades.

Samtidigt fann muslimska bönedeltagare på norra Västbanken i dag för andra gången den här veckan sin moské nedklottrad med slagord mot profeten Muhammed.

En israelisk officer sade att han misstänkte att hårdföra judiska bosättare ligger bakom klottret på moskén i byn Nabi Elias utanför staden Qalqilyya.

Major Adam Avidan sade till AFP att byborna hade rengjort moskén från texten som var sprejat på hebreiska: "Muhammed är ett svin, död åt islam".

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Världen
Annons:
Annons:
toppnyheterna just nu