Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Två färjor kolliderade i Helsingör

Två färjor kolliderade i Helsingör

Världen. I kraftig dimma kolliderade en färja tillhörande HH-Ferries med sundsbussen Pernille på måndagsmorgonen utanför Helsingörs hamn.
– Ingen person skadades allvarligare vid kollisionen med det blev stora materiella skador, berättar länsvakthavande vid Skånepolisen.

HELSINGÖR. Kollisionen inträffade mellan kvart över sex och halv sju på måndagsmorgonen utanför hamnen i Helsingör, berättar HH-ferries vd för Sydsvenskan. Det var mycket tät dimma när en färja tillhörig HH-Ferries törnade emot ett av Sundbussernes mindre fartyg, Pernille.


Passageraren Stina Pettersson berättar för Sydsvenskan hur hon satt i lugn och ro och fikade i baren på övre däck när hon hörde att Pernille började tuta. Tutandet fortsatte ihållande i flera minuter. Plötsligt inträffade kollisionen och ett fyrtiotal passagerare uppmanades gå upp på däck, där en bartender började dela ut flytvästar. Pernilles motorer stannades, men efter en stund sattes maskineriet igång och sundsbussen gick in i hamnen.

Sundsbussarnas trafik mellan Helsingborg och Helsingör låg på måndagsmorgonen helt nere på grund av krocken, men trafiken kom igång under förmiddagen. Turerna med HH Ferries och Sundsbusserne påverkas eftersom trafiken upprätthålls med halverad styrka, en färja och en sundsbuss.

Skadorna var inte omfattande på HH-ferries färja. Företaget räknar med att kunna ta den i trafik under eftermiddagen. Däremot är sundsbussen Pernille rejält skadad, dock ska det i huvudsak handla om kosmetiska skador. Såväl färjan som sundsbussen lämnade Helsingör innan lunch för att ses över på varv i Helsingborg.

Ännu är det oklart hur sammanstötningen kunde ske. Vid kollisionen skadades fyra personer lindrigt.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Världen
Annons:
Annons:
toppnyheterna just nu