En person förd till sjukhus efter att ha krockat med ett skyddsfordon.
Åter full framkomlighet efter olyckor på E6Dagboken från andra världskriget har påverkat Mari Larsson som barn och vuxen.
”Anne Frank blev en vän, en tröst och ett stöd”Ljum storm svepte bort det mesta av snön. Men nu är tillverkningen igång.
Sex grader och duggregn avskräcker inte skidentusiaster på VallåsenPolisen i kontakt med de judiska församlingarna i både Helsingborg och Malmö.
Polisen i Skåne höjer säkerheten efter attacken i WienDe våldsamma ska inte avgöra vem som får demonstrera.
Nej, det var inte rätt att stoppa koranbränningenUnder torsdagen började en bil att brinna på E65 i höjd med Oxie.
Bil brann på E65 vid Oxie Pikanta detaljen från presentationen av nya namnet på stadion.
Hyllade damsatsningen som nyckel – sitter i FC Rosengårds styrelseLäge att hitta glädjen och omfamna utgångsläget.
Kanonläge för MFF att nå nästa steg Petra Villani tipsar om sprits och kristyr.
Så dekorerar du pepparkakorna som ett proffs Något magiskt händer när denna krämiga och äggstinna glass får stå till sig i frysen.
Krämig äggtoddyglass med konjak eller romHär är tio goda kakor, bullar, godis och tårtor till påskhelgen.
10 saker du kan baka till påskÄr det inte dags att Malmö får ett eget bakverk?
Så bakar du Malmösemlan (med pistage och rosenvatten)Petra Villani tipsar om busenkelt adventsfika.
Så bakar du en ljuvlig saffransstjärna till jul Kall degvätska och lång knådningstid. Så här ska du göra.
Så blir lussebullarna saftiga – här är det enda receptet du behöverHär finns recept på enkla tårtor och efterrätter med jordgubbar.
Midsommarpanik? Här är fyra snabba efterrätter du fortfarande hinner göraEtt enkelt sätt att spara sommardoft på burk.
När du tröttnat på saft: gör fläderblomshonung175 grader slår ett slag för en underskattad frukt.
Bruschetta med sockerkaka, grillade aprikoser och honungHör mig prata om syrener, Ernst och svartvinbärsbladssaft i radion.
175 grader pratar saft i P4Spara sommaren på flaska genom att göra saft av blommorna.
Så gör du saft av syrénernaDenna lilla läckerhet gör sommarfikat till en fest.
Supersaftiga rabarbermuffins med mandelBröstkarameller i en mörk byrå. En konstig toalett. Av min gammelmormor Agda minns jag just inte…
Gammelmormor Agdas mjuka pepparkakaDet är lika bra att jag erkänner det direkt: jag har ingen större tradition av att baka just till…
6 saker du kan baka till valborgNu är det baskemigdags att fira något! Våren, solen, fredagen, att Glenn har namnsdag… i min…
Enkel hallontårta med vit chokladkrämÄn är det inte sommar, men det hindrar ju inte att man kan börja planera inför fikastunder i det…
Efterlysning: Var finns Skånes bästa sommarkaféer?Det regnade priseröver skånska chokladtillverkare när den skandinaviska delen av tävlingen…
Malmö chokladfabrik och Cacaofoni klara för choklad-VMNu svär jag i kyrkan, skiter i det blå skåpet, trampar i klaveret och skändar den heligaste av…
Bulle med bulle – på mitt sättEn enda smet, ändå blir resultatet en kaka med två lager. Ett undre krämigt skikt med ett stycke…
Köksmagi: En enda smet – två lager kakaJag var nästan 30 år när jag åt chokladfondant för första gången och jag minns än idag hur lurad…
Chokladfondant med havtornsglass och karamellflarnLäggnervårstädningen–dammsugaregörsigbästinlindade i marsipan!Så här i påsktider låter jag detta…
Punschägg med marsipanSirenen Partenopes vårsång ljöd över Neapelbukten och hennes röst var så vacker att byborna ville…
Pastiera – påskkakan som gudarna skapadeFrukt är inte godis. Men den kan bli, om man bara introducerar den för rätt vänner! I år fyller jag…
Fyra nyttigare godbitar till påskäggetFramtiden för Sveriges i mitt tycke bästa baktidning – magasinet Baka – är osäker.
Tidningen Baka har sålts – oklart om det blir fler nummerKalenderkatastrof! I år infaller våffeldagen under påskhelgen. Sicket slöseri att klumpa ihop…
Äppelvåffelringar med kanel och sockerJag har tidigare skrivit omvarför det är bra att vägai stället för att mäta upp ingredienser när…
Hur mycket väger 1 dl?I morse startadebokrean. Här är mina sexkakboksfavoriter i årets sortiment och tre böcker är…
De 6 bästa bakböckerna på bokreanDet överraskar väl inte direkt någon om jag säger att jag inte är särskilt sportig av mig. Trots…
Varm choklad på italienskt visHur många blodapelsiner kan en människa sätta i sig på enmånad? Väldigt, väldigt många – om…
Blodapelsinsorbet med camparihttps://www.youtube.com/watch?v=8JNXTTZ5rMY&feature=youtu.be Hur mycket bittermandel ska…
Den blev bästa semlan i Sydsvenskans testDen ville bli förra årets stora semmelsnackis, men korvsemlan fick ganska snabbt erkänna sig…
Semmelkorvbröden – jag var bara tvungen att testaBokbranschen har en egen, träningsvärlden, trädgårdsentusiasterna, matnördarna … Då är det väl på…
Kändistätt på Sveriges första riktiga bakmässa
Efter julen sjunker jag ihop som en dåligt gräddad petit choux. Allt det där som många avskyr…
Saftig blodapelsinkaka ett ljus i vintermörkretFolket har talat. Har vi då en vinnare i pepparkakshustävlingen? Nej – vi har tre!
Eftersom det…
Se vinnarna i pepparkakshustävlingenOmröstningen i pepparkakshustävlingen pågår för fullt på min Facebooksida. Idag är sista dagen att…
Sista chansen: Rösta fram de finaste pepparkakshusenNu har det äntligen blivit dags för omröstning i pepparkakshustävlingen. Eftersom det har kommit in…
Rösta i pepparkakshustävlingen!Pepparkakshustävlingen har slagit rekord både i antal inskickade bidrag och i kreativitet. Jag är…
Malmö Live får nytt liv som pepparkakshusPepparkakshustävlingen fortsätter att leverera. Här är 26 nya bidrag!
Här, här, här, här och här…
Se Malmö central – i pepparkaksdegOm de kommer med guld, myrra och rökelse vet jag inte, men söta är de. Njut av dem och 25 nya…
De tre vise skumbananerna är här!Med ett korsvirkeshus, en taxistation i Höllvikenoch Öresundsbron kan man ana ett Skånetema…
Över den här Öresundsbron är alla välkomnaEn lampkrona, ettkallbadhus, en star-destroyer och Grand Budapest Hotel – tredje…
Se pepparkakshotellet man inte vill checka ut ifrån