Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Den skrattande polisen i Lund

Det fanns en musikalisk landsplåga som radion förföljde oss med i min ungdom. Den hette ¿Den skrattande polisen¿ och bestod av några fåniga textrader jag glömt men framförallt av övervägande skratt, ett bullrande, rullande skratt. Kom att tänka på den där låten när jag satt i Idrottshallen i Lund och tittade på handboll. Överallt och hela tiden den store, lite sävlige men alltjämt allsvenskt kompetente Jonas Persson, en skarpskjutande polis med ett ständigt leende på läpparna.

Det är klart, det finns väl all anledning att njuta av varje ögonblick om man får spela Lundaderby i stadens egen sport, handboll, utan press på sig, med fortsatt spel garanterat både i år och nästa säsong. Men jag har sett det förut; Jonas Persson spelar alltid handboll med ett leende på läpparna antingen han står i vägen för bollen, drar dit en handfull pärlor i motståndarmålet (Lugis) som igår, fångar in sin gamle vinröde polare Pelle Käll i ett ömsint famntag eller om han själv får en snyting.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen