Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ikea flyttar huvudkontoret till Helsingborg

Ikea International lägger ner sitt huvudkontor i Humlebæk utanför Helsingör och flyttar i stället verksamheten till Helsingborg och till Holland.

Koncernledningen och funktionerna för ekonomi och finans, sammanlagt cirka 20 anställda, kommer i stället framöver att arbeta i Holland där Ikea-koncernens moderbolag redan finns.

Resten, cirka 65 tjänster, flyttas till Helsingborg. Det handlar om övriga stabsfunktioner, det vill säga personal, marknadsföring, kommunikation, fastighetsförvaltning, miljö och juridik.


En orsak
är att man hoppas få en mer funktionell kontorsmiljö, men också komma närmare verksamheten i exempelvis Sverige och i synnerhet Skåne.

- Vi jobbar väldigt nära IT-avdelningen som idag finns i Helsingborg. Sedan har vi även vårt produktionsbolag Swedwood i Ängelholm. Flytten kommer att underlätta våra kontakter mycket, säger Marianne Barner, presschef på Ikea till Sydsvenskan.


Ikea International
har haft sitt administrativa huvudkontor i Humlebîk sedan 1973. Flytten kommer att genomföras under året och det är idag inte klart var i Helsingborg de anställda kommer att sitta.
Gå till toppen