Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Pange + United Stage = Sant

MALMÖ.
United Stage Artist AB och Lundabaserade Pange Öberg AB går samman. Detta kan ses som det senaste utslaget av centraliseringen av den svenska musikbranschen.

De båda konsertarrangörerna och turnébolagen har på senare år legat bakom en del gemensamma projekt, däribland Malmöfestivalen och antinazistprojektet Hela Sverige.

Sammanslagningen innebär i praktiken att Pange Öberg går in som delägare i United Stage och att Öbergs befintliga verksamhet överlåts till United Stage som blir det namn under vilket Pange Öberg hädanefter agerar.

US är redan det största turné- och artistbolaget i landet efter EMA-Telstar som härom året köpte upp konkurrenten Motor.

Framöver arrangerar United Stage Kalasturnén som drar genom tio svenska städer i juli.

Stockholmsbaserade United Stage startades i Malmö 1984, men flyttade sitt huvudkontor till Stockholm i mitten av 90-talet. Pange Öberg är mest känd som artistbokare och arrangör på Mejeriet där han var verksam från starten och tio år framåt.
Gå till toppen