Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Muf-ordförande i Lund utesluts

Moderata ungdomsförbundets ordförande i Lund har uteslutits ur Muf. Han anklagas bland annat för telefontrakasserier.

LUND.
Moderata ungdomsförbundets (Muf) ordförande i Lund, Pär-Anders Feltenheim, har uteslutits ur Muf. Han anklagas för att ha uppträtt olämpligt mot andra partimedlemmar genom hotfulla sms-meddelanden och telefontrakasserier.

Feltenheim förnekar alla anklagelser och säger att det är en häxprocess som pågår mot honom. Han tänker sitta kvar på sina uppdrag och vara aktiv som ledamot i kommunfullmäktige och i barn- och skolnämnd söder mandatperioden ut.

Det var i söndags som Muf:s partistyrelse beslöt att utesluta Pär-Anders Feltenheim.

- Han har uppträtt på ett olämpligt sätt mot andra partimedlemmar. Vi varnade Feltenheim redan 1999 men beteendet har återupprepats, säger Christofer Fjellner, vice ordförande i Muf:s förbundsstyrelse, som inte redovisar på vilket sätt Feltenheim uppträtt olämpligt.

- Det är vår policy i personärenden, säger Fjellner.


För Sydsvenskan berättar
Pär-Anders Feltenheim att han anklagas för att ha skickat meddelanden på mobiltelefon med hotfullt innehåll till andra inom Muf och för att ha trakasserat en medlem med mängder av telefonsamtal.

- Detta är inte sant. Jag skickar väldigt sällan sms. Visst har jag ringt till medlemmen men inte alls i den omfattning som påstås. Jag har bara fått ta del av en del av de anklagelser som riktas mot mig. Några telefonlistor som skulle bevisa att jag trakasserat någon har man inte visat mig. Jag anser att anklagelserna är så allvarliga att jag kunde starta en rättsprocess. Men med hänsyn till min familj och till partiet avstår jag, säger Pär-Anders Feltenheim.


Han är också medlem
i det moderata partiet och har i sin egenskap av Muf-ordförande suttit i kretsstyrelsen för Lundamoderaterna. Ordförande där är Christine Jönsson, kommunstyrelseordförande i Lunds kommun.

- I Lundakretsen och i den moderata fullmäktigegruppen har vi inte upplevt några problem med Pär-Anders Feltenheim. Vi får nu ta en diskussion med Muf och med Pär-Anders Feltenheim om den uppkomna situationen. Det är inte vi utan Muf som uteslutit honom men det får konsekvenser eftersom han sitter i kretsstyrelsen. Jag har varit klar över att det varit problem inom Muf och då främst på distriktsnivå och att det finns olika uppfattningar om vad som ligger bakom den problematiken, säger Christine Jönsson.

Det är inte aktuellt med någon vidare uteslutning?
- Inte som jag ser det. Men det är inte vi i kretsen som fattar sådana beslut utan länsförbundet och slutligen partistyrelsen, säger Christine Jönsson.


Pär-Anders Feltenheim är nominerad
till moderaternas fullmäktigelista inför valet 2002. Medlemmarna i det moderata partiet ska i ett provval ge besked om hur man vill rangordna kandidaterna.

- Jag avvaktar med att ta ställning till min politiska framtid tills jag sett resultatet av provvalet. De uppdrag jag har nu fullföljer jag. Det som hänt är oerhört jobbigt men jag känner att jag har ett stöd i det moderata partiet och också i Muf hos dem som inte riktat anklagelser mot mig, säger Pär-Anders Feltenheim.
Gå till toppen