Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Bromöllabio bäst i landet tycker publiken

Sveriges bästa biograf ligger i Bromölla. Det anser tv-programmet Filmkrönikans tittare, som i en omröstning gav Filmpalatset i Bromölla flest röster.

- Vi efterlyste åsikter om Sveriges bästa biograf och fick nästan 800 svar, säger Ola Christoffersson, redaktör för Filmkrönikan. Bland dem valde vi ut de tre biografer.


Filmpalatset hamnade
på en överlägsen förstaplats, medan biografen i Långsele och Filmstaden vid Medborgarplatsen i Stockholm fick ungefär lika många röster.

- Den i Långsele är en liten pittoresk "hålla-bygden-vid-liv-biograf", Filmstaden en multibiograf med hög teknisk kvalitet men låg mysfaktor, medan Biopalatset är en kombination av de två, säger Ola Christoffersson.

Så här skriver Filmkrönikan i sin prismotivering:

"Sveriges bästa biograf lyckas på ett sällsynt sätt kombinera det bästa av två världar; en klassisk trivsam biografmiljö i skön samklang med det senaste inom ljud och bild. Omdömen som 'sanslöst sköna stolar med mycket plats för benen' och 'en biograf som gör det värt att resa tio mil enkel resa' undanröjer alla tvivel om att Sveriges bästa biograf år 2001 är Filmpalatset i Bromölla."

Priset består, förutom hedersomnämnandet, av en plakett.
Gå till toppen