Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Tunga förluster för Lugi, H 43 och IFK Ystad

Profilerna försvinner från de tre skånska elitlagen i handboll.

* Mommi Flemister har inte tränat med Lugi sedan SM-slutspelet i april.

* Magnus Nilsson har lämnat Lugi för IFK Malmö i division 1.

* Jonas Persson får inte tiden att räcka till för familj, jobb och handboll och H 43 räknar inte med honom under den kommande säsongen.

* Conny Johansson skall gå en chefsutbildning inom Räddningsverket och i H 43 är man mycket tveksam om Connys medverkan.


* Tony Hedin skrev i går på övergångspappren från IFK Ystad till lokalkonkurrenten Ystads IF.

* Dan Beutler och Henrik Larsson, målvakterna, har lämnat IFK Ystad för Redbergslid respektive Drott.

* Erik Hagelin föredrar spel i tyska tredjeligan framför IFK Ystad.

* Lugi förlorar också Christian Åkerman, som nu tränar Stavsten, och tredjemålvakten Niclas Gonzalez till Kroppskultur.

* H 43 mister Roger Svensson och Jim Axelsson till Eslöv.

* Dennis Persson, IFK Ystad, skall rehabiltera sitt knä med spel i division 2 och Skurup. Peter Andersson har ingen ny klubb. Niklas Simonsson har slutat.


- Mommi har tränat själv. Han väntar på ett proffsanbud. Han vill inte träna med oss för att vi inte skall få några falska förhoppningar, säger Lugitränaren Roland Nilsson. Vi har regelbundna kontakter.

Mommi kan bli aktuell för spel i Lugi.

Sydsvenskan sökte Mommi Flemister i går utan att nå honom.

- Med vår ansträngda ekonomi kan vi inte värva några spelare. Vi litar på dem vi har. Vi har plockat upp junioren, en högerhänt skytt, Johan Fohlin från juniorlaget och tagit upp Christoffer Hernius som tredjemålvakt, kommenterar Roland Nilsson.


H 43 har fått ett positivt besked. Lars Eklöv hade planer på att lägga av. Han har ångrat sig och tränar som aldrig förr. Lasse kan bli aktuell som så kallad niometersspelare.

Tobias Fält har opererat sin rygg. Han lär få vänta en tid innan han blir spelklar.

H 43 kan presentera fyra nya: Johan Green, Alstermo, kantspelare till höger, Fredrik Johnsson, mittnia från Växjö, och från nya samarbetspartnern Lunds AI: Johan Börjesson och Peter Önnby, båda kantspelare.

- Peter Önnby var ett lån från Lugi och därför skall vi förhandla den närmaste tiden, säger H 43:s klubbdirektör, som tycker att det är dags för Christoffer Geissler och Olof Ask att nu bli stabila elitspelare.


IFK Ystad ersätter sina flyktade målvakter Beutler/Larsson med 20-åringarna Fredrik Nilsson från egna leden och Anders Persson från Ystads IF.

Från YIF får man även rutinerade Dennis Sandell, polske storskytten Krystof Fatalski och i går blev Oskar Erixon spelklar.

- I fjor var Mattias Jakobic skadad nästan hela säsongen. Visserligen är han nu skadad i ett mellanhandben men han har varit en av våra bästa spelare under träningsmatcherna och jag räknar honom som ett nyförvärv, säger IFK Ystads tränare Jan "Proppen" Karlsson.
Gå till toppen