Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Glitter och bondkomik i ny Lundarevy

Bröderna Lagerståhl är tillbaka. Och Lund får en egen riktig nyårsrevy igen. I går vid en pressträff berättade hela gänget bakom projektet om revyn.

Patrik Wipp, Per Ingelsgård, Bärra Andersson och Kajsa Wipp är beviset för att man måste ha långt hår eller skägg, eller helst både och, för att vara med i Lundarevyn 2003. Foto: Ingemar D Kristiansen

LUND. Eller rättare sagt, det gjorde de inte alls. De gav bara en massa ledtrådar, och i den mån det framfördes några visor får man kalla dem halv- eller knappt-alls-kvädna.

- Det beror på att revyn just nu består av detta, skrockar Bärra Andersson och visar en tom mapp.

Fullt så illa är det inte. Mycket är klart, mycket är uttänkt. Som att revyn ska heta "Bröderna Lagerståhl ser dubbelt". Som att det är premiär på nyårsdagen. Som att tvillinglika tvillingar får rabatt på biljettpriset. Som att det blir glitter och bondkomik på en gång. Och som att det blir en del förnyelse.


I ensemblen denna gång finns nämligen personer som Sanna Persson, känd från Lunds spexvärld och ett otal andra projekt, inte minst för en stram insats i kultfilmen "Music for six drummers and one apartment", och radiokända "Så funkar det"-redaktörerna Anders Johnsson och Måns Nilsson.

- Det ska vara burleskt och flådigt på en gång. Vi är ju helt klart mer besläktade med Monty Python än med Arlövsrevyn, säger Per Ingelsgård, som är i högsta grad medskyldig till att Lundarevyn får liv igen efter nästan tio år i träda.


Då, på nyåret 1994, var Lunds kommun producent för evenemanget. Men inte den här gången - ensemblen satsar egna pengar, och riskerar att förlora en del också.

- Vid ett katastrofscenario kan det bli någon miljon back, men det tror vi ju inte att det blir. Går det bra kan det å andra sidan bli en liten grundplåt för nya revyer, säger Per Ingelsgård.

- Ja, det är tanken, att detta ska komma i gång för att fortsätta, säger Kajsa Wipp.

- Va, får vi inga stålar, skojar Måns Nilsson.


Att det finns utrymme för en revy i Lund är ensemblen säker på.

- Vi har ju 100 000 invånare, och flera miljoner människor i regionen. Kan Kävlinge och Arlöv så kan väl vi, säger Patrik Wipp.

- Och visst finns det många spex, men vi konkurrerar ju inte med studentajävlarna, det tror jag inte man kan säga ändå, säger Bärra Andersson med ett stort och ofta återkommande skratt.

Lite lokalt innehåll blir det i revyn, men snarare inriktat på företeelser än på enskilda händelser och personer. Dessutom utlovas en del nyskriven originalmusik.
Gå till toppen