Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Sveriges bästa golfrestaurang läggs ner

Medlemsbasen räcker inte för att få Assartorps golfrestaurang att gå runt.

LUND/ASSARTORP. Sveriges bästa golfrestaurang slår igen.

Philip och Caroline Cornu, krögarparet som har drivit Assartorps golfrestaurang i anslutning till golfklubben, har beslutat sig för att lägga ner verksamheten. De stänger redan nu till helgen.

Anledningen är att lönsamheten har varit dålig. Makarna Cornu har nu meddelat att de återlämnar sitt serveringstillstånd för vin, sprit och öl.

- Vi får inte ut lunchgästerna från städerna. De mer centrala golfklubbarna har inte det problemet. Och vi kan inte leva bara på medlemmarna, säger kökschefen Pierre Cornu, som är far till ägaren Philip Cornu.


Golfspelarnas tidning Golf Digest utnämnde Assartorps golfrestaurang till nummer ett av 331 testade - Sveriges bästa, i princip.

- Vi har haft en extremt hög servicenivå, tycker jag. Det har spelat in. Sedan får jag väl ta åt mig en del av äran för matens kvalitet.

Och ändå går det inte?

- Nej, tyvärr. I år har golfrestauranger över hela landet haft det tufft. Det har varit för fint väder. Folk har prioriterat att åka till stranden i stället, säger Pierre Cornu.

Vad ska ni göra nu?

- Vi har inte riktigt bestämt oss, men vi har fått flera anbud.

Tills vidare står Assartorp utan servering, men enligt kanslist Yvonne Carlsson på Assartorps golfklubb pågår arbetet med att hitta en ny krögare som är villig att fortsätta så fort som möjligt.

- Det måste vi absolut lösa. Vi har ju 1 300 medlemmar, säger hon.


Assartorp finns mellan Klågerup och Genarp, knappt två mil från Lund.

Familjen Cornu har drivit restaurangen sedan 1998.

För ett år sedan polisanmälde Pierre Cornu att han rånats av två män efter en fest på Assartorps golfklubb.

Männen knivskar och bakband krögaren, men kom inte över några värdesaker. Polisen har än idag inte hittat gärningsmännen.

Pierre Cornu säger att den händelsen inte spelat någon roll för beslutet att avveckla restaurangen.

Gå till toppen