Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Motormuller blev skön luciamusik

Staffan stalledräng hade bara fålar fem, stjärngossen Johan Malmlöf hade nog uppåt ett femtiotal hästkrafter under sig när han rullade iväg bak på Lucian Barbro Fallhammars Harley Davidson i Malmö på torsdagskvällen.

MALMÖ. Inga spröda toner hördes när den mc-burna Lucia-kortegen samlades på Stortorget på torsdagskvällen. Men motormullret får nog betraktas som ljuv musik för deltagarna. Staffan stalledräng hade bara fålar fem, stjärngossen Johan Malmlöf hade nog uppåt ett femtiotal hästkrafter under sig när han rullade iväg bak på Lucian Barbro Fallhammars Harley Davidson. Hennes särk var ett lakan med hål i, för att skinnstället skulle få plats. Två luciakronor hade monterats ihop för att nå runt hjälmen.


En gran på bensintanken, miniljusstake ovanför baklyktan, glitter och ljusgirlanger - många av motorcyklarna var julpyntade. Bland förarna syntes fler tomtar än stjärngossar.


Det var 17:e året som mc-Lucia med följe visade upp sig i Malmö. I Skånes Motorcyklisters klubbstuga på Södertorpsvägen väntade glögg, lussekatter och pepparkakor för rekordkortegen som innehåll 236 ekipage.


På fredagskvällen kl 18 är det dags för ytterligare ett annorlunda luciafirande. Då simmar ett luciatåg ut i kanalens vatten mitt emot stora brandstationen. Luciaföljet består av medlemmar i Malmö Sportdykarklubb och Malmö Kanotklubb.
Gå till toppen