Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Sanna Persson årets ljusspridare

Skådespelaren med mera Sanna Persson fick i går utmärkelsen "årets ljusspridare" i Lund. Detta pris utdelas av Luciagillet, som bildades för två år sedan av ett antal personer i Lund för att verka i en anda av ljus, allvar och lekfullhet, som det heter. En tradition är att i december utse årets ljusspridare.

LUND.

Sanna Persson är ett bekant ansikte för den som har sett många spex i Lund, eller besökt Lunds nya studentteater. Hon har dessutom gjort smått legendariska karnevalsinsatser som till exempel i årets karnevalsfilm "Vaktmästaren och professorn", och spelade med i den omtalade kortfilmen "Music for one apartment and six drummers". Hon har dessutom fått Lunds kommuns kulturpris.


Motiveringen till ljusspridarutmärkelsen framsades vid en kort ceremoni på Bantorget i går kväll:

"För att hon fångar ljus och mörker i omöjliga figurer och skrattspeglar som reflekterar hennes mångsidiga begåvning som skådespelerska och comedienne inom teater, film, radio, revy och spex".

- Jag saknar ord, sa Sanna Persson vid ceremonin, och bevisade med en alliterationsdikt på j effektivt motsatsen - inte minst genom avslutningsorden:

- Jag jublar, jätteglad. Jusen jack!


Priset utdelades för första gången förra året. Då var det tre representanter för Kulturcentrum Skåne i Lund som fick det.

Närmast kan den som vill se Sanna Persson i Lunds comebackande nyårsrevy, som heter "Bröderna Lagerståhl ser dubbelt".
Gå till toppen