Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Malmö Rugby Club sparkar sin tränare

I höstas förde Boris Polimac som spelande tränare Malmö Rugby Club tillbaka till elitserien. Tre års hårt arbete hade gett resultat.
- Jag ville gärna fortsätta men fick inte styrelsens förtroende. Jag är mycket besviken, kommenterar Boris Polimac.

MALMÖ. - Jag förstår Boris men spelarna ville inte ha en spelande tränare i elitserien, säger i sin tur klubbordföranden Lars G. Persson.

Boris säger:

- Det var inget självändamål för mig att spela. Jag tyckte att jag behövdes på plan. Vi hade inte tillräckligt med spelare i min position.

Boris Polimac menar också att han inför elitseriesäsongen absolut inte hade några krav på att spela. Han kunde mycket väl tänka sig att bara vara tränare.

- Med bra spelare hade jag ju inte behövts. Det är något av Jantelagen. Man får inte bli för framgångsrik i sin egen förening.


Malmö har hittat ersättaren. Det blir elitseriekollegan Pingvins tränare de senaste två åren, Tomasi "Tom" Tabua-Tamanivalu från Fiji, en av världens tjugo bästa rugbynationer.

- Tom är meriterad både som tränare och spelare, konstaterar Lars G. Persson.

Tom Tabua-Tamanivalu skall vara ansvarig för såväl A-laget som klubbens utvecklings- och juniorlag. Det var just när Malmös 15-åringar vann SM som han blev intresserad av Malmö.

- Han såg vilken potential det fanns i vår klubb, säger Lars G. Persson.


Boris Polimac har fått en förfrågan från Pingvin om att ersätta Tom Tabua-Tamanivalu.

- Jag har tackat nej. Jag vill inte bli en bricka i något spel, säger Boris Polimac.

Han håller dock dörren uppe för att spela i Malmö. Pingvin är inte aktuellt.

- Det känns förstås på något sätt som om jag inte riktigt fick fullfölja mitt uppdrag. Att nå elitserien var för mig bara ett delmål, säger Boris Polimac dämpat.

Styrelse, tränare och spelare har gemensamt fastställt säsongsmålet för MRC: SM-slutspel.
Gå till toppen