Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kävlinge

Mässa med många gapflabb

- Ta varandra i hand, se varandra i ögonen och skratta. Välj någon som du inte känner.
- Hej. Ha ha ha ha ha.
Skrattkursen var ett av inslagen i friskvårdsmässan "Gott liv".

FURULUND. Ett trettiotal vuxna människor genomför med glatt mod en något bisarr skrattritual under överinseende av instruktören Charlotte Schanner. När inledningsövningen är avslutad klappar de händerna och jublar.

Vi befinner oss på en föreläsning i skrattyoga på friskvårdsmässan "Gott liv" som hölls på Solbacken i Furulund under helgen.


Bakom arrangemanget stod ett antal företagare inom friskvårdsbranschen i Kävlinge kommun som ville visa upp vad kommunen har att erbjuda inom friskvård och samtidigt väcka kommuninvånarnas intresse.

Sammanlagt 18 utställare fanns på plats och besökarna kunde fördjupa sig i allt från meditation, mandalamålning och massage till att blanda sina personliga oljor och få boktips.


Varje dag hölls ett antal föreläsningar och uppvisningar där besökarna själv kunde delta.

- Det var min dotter som tipsade om arrangemanget och jag tycket det verkade roligt. Jag har gått runt och hittat flera intressanta saker. Bland annat funderar jag på att gå på en spakväll om några veckor. Dessutom tycker jag det där med callanetics verkar intressant. Det verkar kunna passa både gamla och unga, säger Siv Larsson som hade hela famnen full med broschyrer efter att ha vandrat runt bland utställarna tillsammans med dottern Susanne.


- Callanetics handlar om djup muskelträning med väldigt små rörelser. Det skapar både kroppsligt och mentalt välbehag. Många av övningarna fokuserar på bäckenbottenmuskulaturen som är viktig för ryggens välbefinnande. Man får bättre balans, säger Mari Andersson, en av utställarna på mässan som sedan år 2000 driver ett företag på Wellness clinic i Löddeköpinge där hon lär ut callaneticsövningar.

- Det är första gången vi arrangerar en sådan här mässa. Vi tyckte vi ville göra något för friskvården i kommunen och jag tycker vi har fått bra gensvar. Det har varit mycket folk och många har varit nyfikna och ställt frågor, säger Mari Andersson.
Gå till toppen