Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Landskrona BoIS premiärvann inför storpublik

Ett mål och en målgivande passning - anfallaren Matthias Eklund blev matchvinnare när Landskrona Bois slog IFK Göteborg med 2-1 i den allsvenska premiären.

Men dagen slutade med ett besök på lasarettet och ett besked om att han troligen missar nästa match mot Enköping borta den 14 april.


Matthias Eklund landade på höger axel sedan han offrat sig och skarvat in Bois ledningsmål redan efter fyra minuters spel.


- Nyckelbenet har släppt från skulderbladet, det ser ut som en bula på axeln, men det är inte så farligt som det låter. Jag har bara fått en stödstrumpa, sade han till Sydsvenskan i går kväll efter sjukhusbesöket. Han hoppas snart kunna spela igen.


- Nyckelbenet påverkas inte så jättemycket i spelet, fast det finns så klart risker i närkamper eller om man ramlar. Får man besvär kan de skruva fast nyckelbenet.


26-årige Matthias Eklund har haft otur med skador. I fjor missade han den allsvenska premiären på grund av en sträckning i ljumsken i den näst sista träningsmatchen.


Under försäsongen i år har Eklund också fått avstå spel på grund av skada. Men blev återställd i tid och satte två mål i genrepet mot Farum.

Boistränaren Jan Jönssons val att satsa på Eklund i premiären i stället för den estländske landslagsmannen Indrek Zelinski visade sig bli ett lyckokast.


- Zelinski var sliten när han i veckan kom tillbaka från spel med landslaget. Eklund har sett bra ut, inte minst i genrepet, och fungerar bra ihop med Daniel Nannskog, sade Jan Jönsson.


Matthias Eklund slog till redan efter fyra minuter. Johan Andersson nickskarvade mot mål och Eklund nådde bollen före utrusande målvakten Bengt Andersson.


Efter dryga halvtimmen visade Matthias Eklund varför han kallas för "Lönsbodaexpressen". En djupledspassning från Henrik Nilsson såg ut att bli för lång, men snabbe Eklund nådde bollen precis före kortlinjen, spelade snett inåt bakåt och framstörtande Daniel Nannskog tryckte in 2-0 vid främre stolpen.


- Jag försökte bara få in bollen framför mål. Jag vet att Nannskog brukar komma där, sade Matthias Eklund.


Eklunds uppoffrande spel imponerar än mer med tanke på att han skadade sig redan vid första målet. I paus fick han två smärtstillande sprutor i axeln och spelade hela matchen.


Men vad gör man inte när det är premiär på hemmaplan inför drygt 9 000 åskådare.

- Det är det här man längtar efter hela vintern när man springer där på hårda grusplaner, sade Matthias Eklund.
Gå till toppen