Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lund bäst i landet på teknik

I går avgjordes finalen i teknik-SM, en tävling som några svenska storföretag anordnar för att peppa framtidens uppfinnare och ingenjörer.
Och för första gången vann ett lag från Lund!

LUND/LINKÖPING. Johan och Gustav Lindström, som är bröder, och Toivo Henningsson Perby kan nu titulera sig svenska mästare i framtida teknik.

- Vi låg efter inför sista rundan, men vi lyckades ta i kapp. Nu ser vi fram emot vinstresan till USA, säger Gustav Lindström.


Han och lagkamraterna ska bland annat få besöka Cape Canaveral i Florida.

Frågorna i teknik-SM har berört allt från elsäkerhet och mekanik till att uppskatta mätstatistik för hur snabbt en tom aluminiumburk faller. Dessutom fick deltagarna bygga och programmera legorobotar med datoriserat lego. Just legomomentet blev framgångsrikt för Lundakillarna.


Resan mot dagens seger började i februari. Då tävlade drygt 130 tremannalag på 20 högskolor med tekniska utbildningar. Åtta av dessa lag kvalificerade sig till semifinal.

Finalen avgjordes i samband med Saabs teknologidag, som lockade närmare 1 300 teknologer från hela landet till LInköping.
Gå till toppen