Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Besvikelse i Eslöv efter semifinalförlust

Vilken Västgötaklimax. Team Eslövs IK hade Skövde i säcken flera gånger under den första semifinalen i damhandbolls-SM. Men Västgötskorna kom tillbaks, vann i förlängningen, och har ett gyllene läge att avgöra hemma på söndag.

Team Eslöv-Skövde 20-23 (9-5)


Besvikelsen var stor i Norrevångshallen där 750 åskådare var en värdig inramning.

Eslövstränaren Ola Månsson behövde också lite tid på att smälta förlusten och gaska upp sina tjejer innan han konstaterade:

- Det var egentligen många grejer som inte fungerade i kväll.


Men till att börja med fungerade framför allt Eslövs försvarsspel. Under 18 minuter i den första halvleken var Skövde utan mål. Gästerna fick ta till avslut med japanare och annat hasarderat. Eslöv gick fram till 8-3. Sedan snyggade Skövdes skytt Hanna Larsson till det med 9-5 i paus och hon skulle också bli andra halvlekens dominant.


Snabbt blev det 11-11 efter paus. I allt gjorde Hanna Larsson 11 mål. Hon fick därför pris som bästa bortaspelare men landslagsmålvakten Madeleine Grundström var också en matchvinnare. Eslövs målvakt Therese Brorsson utsågs välförtjänt till bästa hemmaspelare. Hon var egentligen lika bra som Grundström men hade mindre att göra i den första halvleken. Eslövs försvarsspel var då nästan felfritt.

- Jag tycker egentligen vi kan vinna med 18 mål på 60 minuter, sa Ola Månsson.


Ola menade att försvarsspelet taktat ur efter paus och det såg alla. Kanske var det en oavsedd tempominskning. Tränare Ola såg felen och tog en lyckosam time out vid 11-11. Sara Erikson steg fram som Eslövs skyttedrottning och efter 17-13 trodde nog de flesta att krisen var över. Så icke. Skövde hade t o m ledningen med 18-17 i slutskedet.


I förlängningen gjorde Åsa Könsberg sina enda och Eslövs enda två mål. Det var enda glädjeämnet då.

Att hårdskjutande Fanny Lagerström inte spelade kurant var ett klart avbräck för Eslöv. Sara Eriksson och Marie Karner gjorde det ambitiöst. Men mot stora Madeleine Grundström i Skövdemålet blir det missar. För övrigt var det en nervös match. De flesta straffkasten missades och Skövde syndade mest. Fem utvisningar för Eslöv och sju för Skövde skvallrade också om slutspelsanda.


Det blir kämpaandan som måste fram på söndag eftermiddag om Eslöv skall kunna ta sig till final där troligen Skuru väntar. Eslöv och Skövde har varit helt jämna med var sin seger och en oavgjord i seriespelet så hoppet finns. Men då har laget en hel del att rätta till.

FAKTA

Team Eslöv:
Marie Karner 5, Sara Eriksson 5, Susanna Oscarsson 4, Åsa Könsberg 2, Emma Hansson, Johanna Wiberg, Fanny Lagerström, Caroline Könsberg.
Skövde: Hanna Larsson 11, Matilda Boson 3, Anna Karin Jiveby 2,, Frida Williamsson 2, Therese Wallter 2, Caroline Lundh, Frida Johansson, Erika Nilsson.
Gå till toppen