Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Felskyltning upprör Ideon

Företaget hänvisar till "varumärkesvård" för att få bort Ideonskylten vid Sankt Lars-parken.

LUND. Intill väg 108 finns en vägskylt med texten Ideon Park. Skylten pekar in mot Sankt Lars-parken som inte längre har någon Ideonverksamhet. Nu vill Ideon Center AB har bort den missvisande skylten.

- Det blir förvirring för våra Ideonföretag med den här skylten eftersom vi bara har Ideonföretag på Ideons område i norra Lund, säger Ewa Lundh, marknadsansvarig på Ideon Center AB.


Under 1980-talet inledde landstinget och Ideonstiftelsen ett samarbete för att få företag att etablera sig i Sankt Lars-parken. Parken kallades för Ideon Park och en skylt som talade om detta sattes upp på väg 108.

Samarbetet mellan landstinget och Ideonstiftelsen upphörde under 1990-talet. Fastighetsbolaget Realia köpte Sankt Lars-fastigheterna, banden till Ideon klipptes av och parken döptes om till I-park. I:et står för innovation. Men vägskylten med texten Ideon Park fick stå kvar.


Ewa Lundh har därför skrivit till Lunds kommun för att få kommunen att ta bort skylten.

- Ideon är ett starkt varumärke och på något sätt får vi börja dra i det här, säger hon.

Men skylten är inte en kommunal angelägenhet. Helene Månsson, trafikingenjör på Vägverket, säger att det är Vägverket som ansvarar för skylten.

- Om ett företag vill ha en sådan här skylt uppsatt får de först göra en ansökan hos oss. Vi beslutar om huruvida skylten ska sättas upp och blir det ett ja får företaget betala både skylt och uppsättning. När skylten väl är uppe så ligger det på företaget att tala om för oss när verksamheten upphör. Vi kör också runt och kolla skyltarna men det är inte alltid vi vet om det är någon verksamhet kvar eller inte, säger Helene Månsson.
Gå till toppen