Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nätshopping kan spara tusenlappar

Den som tänker köpa till exempel en ny digitalkamera eller handdator letar ofta på internet.

Till sin hjälp kan man ha shoppingsajter som Pricerunner eller Kelkoo, som är de största i Sverige.


Här går det att skriva in exakt vad man vill veta och få fram uppgifter om var man hittar den billigaste prylen.


För den som tar sig tid att titta runt bland erbjudandena finns tusenlappar att tjäna.


I synnerhet om man vågar handla från en utländsk sajt.

- Tyvärr är det inte så många som gör det idag. Det verkar finnas någon otrygghetskänsla hos svenskarna som gör att de inte vågar handla utanför Sverige, säger Patric Blixt på Pricerunner.


Detta trots att den som söker hemelektronik kan spara en hel del pengar på att handla från till exempel tyska technikdirekt.de eller franska pixmania.fr.


Den som häromdagen ville köpa en handdator av märket Palm Tungsten T3 kunde med hjälp av Pricerunners sajt hitta en sådan hos technikdirekt.de för 3 718 kronor inklusive frakt och moms. Billigaste svenska leverantör HP-Center i Linköping kunde erbjuda samma handdator ett par hundralappar dyrare när frakten är betald.


Tar man en titt hos Kelkoo så kostar en Tungsten T3 3970 kronor inklusive skatt hos Clickontime med säte i Täby.


Med andra ord kan det löna sig att jämföra även prisjämförarna.


Den som ger sig iväg utomlands på nätet kan ofta hitta sakerna ännu billigare. Då bör man ta en titt på fraktkostnaderna som ofta kan sticka iväg och dessutom tänka på att betala tull om datorn köps utanför EU.
Gå till toppen