Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Flamman behöver bidrag för att driva fritidsgården

Två halvtidstjänster, en timanställd och 225 000 kronor i verksamhetsbidrag. Det begär föreningen Flamman för att kunna driva fritidsgården i Kroksbäck.

HYLLIE.

- Om vi inte får resurser kan vi inte driva verksamheten. Men det är klart att vi får anpassa oss efter de bidrag vi får, säger Juan Paez, aktiv i föreningen Flamman.


I somras beslutade stadsdelsfullmäktige i Hyllie att lägga ner samtliga fritidsgårdar i stadsdelen. Ett kontroversiellt men nödvändigt beslut menade stadsdelsfullmäktiges ordförande Freddie Åkerblom, (s).

Två av fritidsgårdarna, den i Lindeborg och fritidsgården 61:an, läggs ner helt och hållet medan den i Kroksbäck lever vidare i föreningsregi. Det var i alla fall planen. Nu säger företrädare för Flamman att utan nödvändiga kommunala bidrag blir det inte mycket till verksamhet. Och får de inga pengar alls blir det inte heller någon verksamhet i den före detta kommunala fritidsgårdens lokaler.


Stadsdelen Hyllie beräknas spara cirka en miljon kronor på att lägga ner fritidsgården i Kroksbäck, enligt beslutet ska de pengarna komma fältgruppen, föreningarna och olika ungdomsprojekt till godo.

- Vi har ideella krafter som kan arbeta men vi kan inte bygga verksamheten bara på det, säger Juan Paez.

Enligt planerna ska Flamman ta över fritidsgårdslokalerna i februari nästa år. Ambitionen är att hålla öppet varje vardag klockan 16-21 och helst också på helgerna.
Gå till toppen