Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Team Eslöv föll efter förlängning

Det blir inget tredje SM-guld på raken för Team Eslöv. Istället är det stockholmslaget Skuru som är årets svenska mästare. Skuru säkrade SM-guldet när man i den fjärde matchen hemma i Nacka sporthall efter stor dramatik lyckades vinna med 32-29 (13-12) efter förlängning. Vid full tid var ställningen 25-25.
- Vi gjorde en heroisk insats idag. Det var marginaler som gjorde att vi inte fick en femte och avgörande match i Eslöv på söndag, kommenterade Eslövs tränare Ola Månsson uppgivet.

STOCKHOLM. Skuru är svenska mästare med 3-1 i matcher i SM-finalen. Ändå hade Eslöv chansen att hålla spänningen vid liv i finalserien ända fram till slutmionuterna i förlängningen.

- Ärligt sagt trodde jag att vi skulle greja det i förlängningen. Det var ju vi som hade hämtat upp det ena underläget efter det andra i matchen och det kändes som om vi var det fräschare laget när färlängningen skulle börja.


Istället var det Skuru som sakta men säkert segade ifrån till 32-29 i förlängningen. Ett Skuru som anfördes av rutinerade Katarina Arfwidsson.

- Katarina var suverän. Vi punktmarkerade henne. Men vad hjälpte det när Katta ändå gjorde mål på frikasten, analyserade Ola Månsson.


Att sedan Eslövs egen Fanny Lagerström gav henne en match om epitetet planens bäste spelare må vara en klen tröst.

- Vi låg under med 23-25 två minuter före ordinarie matchtids slut. Det var Fanny som krutade in kvitteringsbollen 25-25 på övertid.


Team Eslöv hade en tung inledning. Eslöv låg under i första halvlek med 4-10 men hämtade in till 12-13 innan pausen.

- Då fick vi Skurus målvakt Erica Norrman mänsklig. Erica blev sedan utbytt och Patricia Löfberg kom in i Skurus mål. Patrica såg till att Skuru sedan hade greppet resten av matchen.


Redan före SM-slutspelet tippade många att målvaktsinsatsen skulle bli avgörande för Eslövs del. Nu lyckades varken Therese Bengtsson eller Ellida Sjöö bli tungan på vågen.

- I den här matchen bytte Ellida och Therese av och till utan att få till det. Men vi förlorar inte matchen på våra målvakter.


För Ola Månsson och hans adepter har årets SM-final givetvis varit en stor besvikelse.

- Vi vann grundserien överlägset. Tyvärr fick vi en kollaps redan i första matchen hemma i Eslöv mot Skuru. Den chocken gav Skuru precis den medvind stockholmslaget behövde för att bärga SM-guldet.
Gå till toppen