Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Hannulas NHL-dröm lever

Ett hus för fyra i Malmö över? Ring Mifs hemvändare Mika Hannula.
Efter en säsong i NHL-laget Minnesotas farmarlag Houston Aeros är forwarden tillbaka i Mif.
Men inte i Malmö. Inte ännu.

I veckan gjorde han en blixtvisit - för att leta bostad.

- Vi är ute efter ett hus men det är tydligen svårare än jag trodde att hitta något. Nu bor vi i Stockholm fram till 17 juni, då ska vi på läger med Mif. Efter det hoppas jag att det löst sig så vi kan komma på plats i Malmö, säger Mika Hannula.


Mycket av försäsongsträningen får han därför sköta på egen hand.

- Fast det har jag gjort i flera år, det funkar bäst så.


Mika Hannula var på blixtvisit i Malmö i veckan för att leta hus till sig och familjen. Efter ett år i Houston, Texas är han tillbaka i Mif Redhawks. Foto: Leif Å Andersson

Stockholmaren Hannula, med finsk pappa, svensk mamma och TPS Åbo som moderklubb, kom till Mif från Hammarby säsongen 2000-01.

Första säsongen gjorde han 11 poäng, andra 17 och tredje 30.

Sista året var han inte bara en av Mif:s mest tongivande spelare, han tog också en plats i Tre Kronors VM-lag och var med och spelade hem ett silver.


Minnesota, som draftat honom året innan, erbjöd ett kontrakt och Mika tog chansen. I höstas lämnade han Malmö för USA.

Men det gick inte riktigt som han tänkt sig. Inte en enda NHL-match på hela säsongen. I stället 67 för farmarlaget Houston Aeros och 27 poäng.

- Det var en stor besvikelse att bara få spela i farmarlaget. Om man jämför med elitserien var det ingen höjdare precis. Nivån var klart lägre, berättar han.


Fast han ångrar inte sitt beslut.

- Absolut inte, familjen trivdes jättebra. Vädret i Texas är ju bra och efter att ha snackat med andra svenskar i farmarligan förstod jag att jag hade det ganska bra. De fick ofta åka buss, vi flög nästan alltid till matcherna så jag hade väl tur ändå.


- Och jag har ju med mig många nya erfarenheter därifrån. Bland annat var farmarlagshockeyn mycket större än jag trodde.


Mif har inte gjort någon hemlighet av att de velat få hem honom igen. Och med den eventuella lockouten i antågande tvekade han egentligen aldrig.

- Jag vill inte göra ett år till i farmarligan. Och Mif kom med ett bra bud. Jag tror att jag kan utvecklas mer om jag åker hem ett tag igen. Just nu är det den bästa lösningen.


Fick du erbjudande från andra elitserieklubbar?

- Ja, det var ett par som var intresserade och det är ju alltid kul men jag trivdes bra i Malmö sist så.


Finns NHL-drömmarna kvar?

- Absolut. Genom att spela i elitserien hoppas jag få nya möjligheter att åka över igen.


Han har följt Mif under säsongen.

- Jag har haft kontinuerlig kontakt med grabbarna. Det har gått lite upp och ner vad jag förstått. Spela i kvalserien är ju aldrig kul, det hoppas jag vi slipper nästa säsong.


Att laget ännu inte gjort klart med någon tränare inför nästa säsong bekymrar honom inte och att vänta med att skriva på var det aldrig snack om.

- Jag tror de kommer att lösa det ganska bra. Jag tror det är viktigast att de inte tar vem som helst i panik. Då är det bättre att avvakta. För mig spelar det ingen roll om det blir en kanadensare eller en svensk.

- Men tar de någon därifrån så bör de veta vad de verkligen får, inte bara ta någon.
Gå till toppen