Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Elever firar med ny scen

Det är inte bara födelsedagen som firas när Teaterhögskolan i Malmö har fyrtioårskalas 27 september. Eftersom jubileumsfesten kommer att hållas på skolans nya scen som just ny byggs i Mazettihuset nära Möllevångstorget blir det också ett invigningskalas.

- Det är en fantastisk scen, säger Urban Löfgren som är producent på Teaterhögskolan.

Scenen ska heta Bryggeriteatern eftersom det har varit bryggeri i lokalen. Den ersätter Teater Fontänen vid Fridhemstorget där skådespelareleverna hittills har spelat sina slutproduktioner under det sista läsåret.


Urban Löfgren påpekar att den nya scenen har ett bra läge, i centralt belägna kvarter där det rör sig många människor och där det finns ett stort nöjesutbud. Han tror att föreställningarna kan få fler spontanbesökare tack vare den nya scenen. En annan fördel är att det finns en repetitionslokal där.

Och jämfört med Fontänen ligger Bryggeriteatern närmare Teaterhögskolans lokaler på Stora Nygatan.


Den första pjäs som spelas på Bryggeriteatern blir August Strindbergs "Ett drömspel" i regi av Thomas Müller. Föreställningen har premiär i november och spelas fram till jul. Vilken pjäs som eleverna ska arbeta med under sin andra slutproduktion till våren är ännu inte bestämt.


Det första som ska ske på Bryggeriteatern är Teaterhögskolans fyrtioårsfirande. Alla som utbildats på skolan genom åren, kring 450 skådespelare, bjuds in till en stor fest tillsammans med alla som haft fast anställning på skolan.


Vad som ska hända med Fontänen nu när Teaterhögskolan lämnar lokalen är ännu inte bestämt.

- Vi har haft några visningar för teaterföreningar och för någon som varit intresserad av att göra lokalen till biograf. Men det har inte landat än, säger Magnus Andersson som är fastighetschef på Drott Region Syd.
Gå till toppen