Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur & Nöjen

Magnus Quick ny kanalchef på radio

Magnus Quick, biträdande kanalchef för Radio Malmöhus, föreslås bli kanalchef för Radio Kristianstad. Peter Örn, vd för Sveriges Radio, väntas ta det formella beslutet i nästa vecka.

- Jag ser verkligen fram emot jobbet i Kristianstad, säger Magnus Qucik. Det är en fantastiskt fin station som ligger i framkanten när det gäller tekniken. Kompetensen bland radiostationens cirka 30 anställda är hög och jag vill vara med i den fortsatta teknikutvecklingen.


Han kom till Malmö för fem år sedan efter att ha varit kanalchef för Radio Blekinge i fyra år. Dessförinnan var han redaktionschef för Radio Kronoberg ungefär lika länge.


- Fem år är en lagom chefsperiod, säger Magnus Quick. Efter det tror jag att man ska röra på sig och skaffa sig nya medarbetare.


Tidigare har han bland annat arbetat på tidningarna Smålandsposten och Kronobergaren i Växjö samt Barometern i Kalmar.

Magnus Quick kommer från Ryd i Småland och har hela tiden rört på sig i ett geografiskt område där han har en viss hemkänsla.


Tillsammans med tre kollegor från Radio Malmöhus och tre från Radio Kristianstad har han undersökt för- och nackdelar med en sammanslagning av de två skånska lokalradiostationerna, där P 4 riktar sina program till äldre lyssnare och nya P 5 till yngre.


- Det är för- och nackdelar med båda och jag har ingen personlig åsikt i frågan, säger han. Det är programdirektören Eva Blomquist och Peter Örn som kommer att bestämma det.


Något datum då den nya tjänsten i Kristianstad ska tillsättas efter tillförordnade kanalchefen Peter Larsson har ännu inte beslutats.
Gå till toppen