Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Arash drar iväg på hitlistan

När Malmökillen Arash släppte singeln "Boro Boro" för några veckor sedan förväntade sig varken han eller skivbolaget särskilt stor framgång. Nu är låten en av de mest önskade på ZTV, och den ligger i toppen av singellistan och Swedish Dance Chart.

Vad handlar "Boro Boro" om?

- "Boro Boro" är persiska och betyder "Stick iväg". Låten handlar om min före detta flickvän som var otrogen mot mig. Även om det är ett allvarligt ämne vill jag sjunga om det med humor. Mitt mål med musiken är att göra folk glada, säger Arash.


Arash från Malmö fick snabbt oväntat stor framgång med sin persiska låt ''Boro Boro''. Foto: Warner Music

Varför tror du att låten har blivit så populär?

- Jag vet inte, jag är själv lite chockad över att det har gått så bra. Men jag tror att det beror på att låten är unik, den påminner inte om något annat. Skivbolaget trodde inte på min musik först, de ville att jag skulle sjunga på engelska. Jag sa till dem att de fick ta min musik som den är, och nu är de självklart nöjda.


Hur var det att spela in videon?

- Den är inspelad i Los Angeles, och det var jättekul att vara där. Jag vill alltid styra väldigt mycket över allt jag gör: jag har skrivit musiken själv, producerar själv och jag skrev också manus till videon. Den har samma tema som låten, även om inte riktigt allt i videon är självupplevt.


När släpps ditt album?

- I januari eller februari. Jag sitter i studion varje dag och jag har mycket material att välja bland. Skivan kommer att bli en blandning av många olika stilar: orientaliskt, europeiskt, pop,

r'n'b, upptempo.


Vad har du mer på gång?

- Jag är ute och spelar mycket, och singeln har också släppts i bland annat Finland, Ryssland, Frankrike och Tyskland. Jag har också skrivit fyra låtar till kommande filmen "Bombay Dreams", och så ska jag vara med och producera en skiva av Ebi, som är en av de största persiska artisterna.

FAKTA


Alex "Arash" Labaf


Född:
1977 i Teheran.
Bor: Malmö.
Aktuell: med låten "Boro Boro".
Gå till toppen