Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Väpnat rån mot jourbutik

Beväpnad med både pistol och kniv försökte mannen råna en jourbutik igår kväll. Ägarna hann trycka på larmet och rånaren flydde istället.
När polisen sedan stoppade honom drog han pistolen igen - men kunde gripas.

MALMÖ. En ensam man i 20-årsåldern rusade in i jourbutiken på Lantmannagatan strax efter klockan 22 igår kväll. Beväpnad med pistol och kniv försökte han tvinga till sig dagskassan av ägarparet som båda två befann sig i butiken. Men när kvinnan lyckades trycka på larmknappen vid kassan blev rånaren skrämd och flydde.


En jourbutik på Lantmannagatan utsattes på torsdagskvällen för ett rånförsök. En man som passade in på rånarens signalement greps av polis. Foto: Patrick Persson
Ett vittne, en man som också befann sig i butiken under rånförsöket, tog upp jakten på den beväpnade mannen som sprang iväg längs Amiralsgatan i riktning mot Rosengård. Efter ett tag tvingades vittnet dock ge upp.


Samtidigt kom en polispatrull med hund till området och fick nästan genast syn på en man som passade in på rånarens signalement. Patrullen stannade mannen men när de gick fram emot honom drog han plötsligt fram pistolen ur linningen på sina träningsbyxor.

- Det var oerhört nära att han hade blivit skjuten i det läget. Men poliserna var bara några meter ifrån honom och han hann inte få upp pistolen förrän han var nedslagen och gripen, säger Willy Persson, vakthavande befäl vid Malmöpolisen.


Vid gripandet uppgav mannen att han sedan tidigare är känd hos polisen efter andra rån. Mannen var också kraftigt drogpåverkad och berättade själv att han tagit tabletter före rånet.

Polisen har mycket gott hopp om att den gripne mannen är samma man som försökte råna jourbutiken. Vittnet som sprang efter rånaren kunde i ett första förhör efter gripandet peka ut den misstänkte och polisen har flera andra vittnen kvar att prata med.


- I sådana lägen gäller det att vara sekundsnabb. Vi hade en patrull som befann sig i området och kunde vara på platsen omedelbart. Annars är det ofta svårt att hitta gärningsmannen vid den här sortens rån och rånförsök, säger Willy Persson.

Paret som äger jourbutiken blev skrämda men klarade sig utan fysiska skador. Deras lättnad var stor när den misstänkte gärningsmannen kunde gripas.
Gå till toppen