Malmö

Dussintals män fotograferade på misstänkt bordell

Dussintals män har besökt solariet Solsippan framför ögonen på polisens spanare. Ungefär tio om dagen, sex dagar i veckan har Malmöbor och andra skåningar kommit och gått. En del har varit där flera gånger.

Polisen stoppade aldrig någon av männen för att inte väcka solariekvinnornas misstänksamhet.

Däremot har männen fotograferats och "flera tiotals" män är nu identifierade enligt åklagaren.

Polisen hade i går inte konfronterat någon av dem med misstankarna om brottet köp av sexuella tjänster.

- Bara att veta att man har varit på det här stället borde ge en betydande känsla av oro i kroppen och i halsgropen hos en hel del, säger polisinspektör Lamona Ohlsson som utreder bordellhärvan.

- Det är naturligtvis ett känsligt läge för många, fortsätter han.


För när nu den misstänkta bordellmamman och hennes arbetare sitter inlåsta, väntar nästa steg i utredningen - att förhöra männen som misstänks ha köpt sex.

- De kommer att kallas till förhör eller kontaktas på annat sätt, säger Lamona Ohlsson.

Antingen ett brev hem, eller så söker civilklädda polismän upp de misstänkta männen i deras hem eller på deras arbetsplatser.

- Att de själva ska komma in och berätta, tror jag inte, men polisen vill naturligtvis ha reda på så mycket som möjligt.


Vid den nationellt samordnade pedofilrazzian i våras slog polisen till mycket tidigt på morgonen för att männen inte skulle hinna åka till jobbet eller på något annat sätt vara svåra att få tag i.

Polisen vill inte avslöja om det fanns någon form av kundregister på solariet som också kan leda fram till sexköpare.

FAKTA

Reporter erbjöds sexuella tjänster
Solariet Solsippan har länge omgärdats av prostitutionsrykten. Två gånger har Sydsvenskan besökt solariet och erbjudits sexuella tjänster.
Solariets innehavare är en 57-årig kvinna bosatt utanför Malmö.

Hon uppger i sin senaste deklaration att hon tjänat 45 000 under året. Enligt polisen har hon tjänat ungefär lika mycket svart i provision från två prostituerade kvinnor - i månaden.
Gå till toppen