Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Eslöv utan slutspelsmotivation

Inte var det några slutspelstakter som Eslöv visade i sista seriematchen på hemmaplan den här säsongen.
Utan en någorlunda anständig uppryckning i andra halvlek hade skammen varit fullständig.

Team Eslöv 27 (11)
Kungälv 27 (14)


ESLÖV.

Bottenkrigande Kungälv tog det oavgjorda resultatet som en seger. Hos seriefyran Eslöv var tjejernas reaktion dämpad. Problemen var tydliga.

- Inte någon gång var det riktigt bra och i första halvlek var försvarsspelet underkänt, sammanfattade Eslövs tränare Bjarne Persson.

Tröga fötter och kanske även tröghet i huvudena gjorde att Eslöv inte hängde med heltända Kungälv.

- Vi visste förstås att poängkap var nödvändigt för Kungälv i bottenstriden och att de skulle vara heltända, erkände Bjarne Persson.


Det var Kungälv som hade det högre tempot. Gästerna var främst i målprotokollet i första halvlek utom då Eslöv ledde med 4-2. Efter paus utökade dessutom Kungälv sin tremålsledning till fem bollar. Dock vände Eslöv 12-17 till ledning med 21-20 och var sedan två bollar upp två gånger.

Uppryckningen kan förklaras av ett bätre försvarsspel där uppställningen 5-1 föll väl ut. Maria Olsson i målet kommer från matchen godkänt.

Hon bytte av utlämnade Jannike Nordström mitt i första halvlek. Men var fanns rörelsen i mittförsvaret? Visst behövs det tändning för att hänga med sidledes. Det kunde man inte i Eslöv.


Under sista spelminuten hade Kungälv bollen men missade sista skottet och gav Eslöv sju sekunder att avgöra. Inte ens landslagstjejen Fanny Lagerström klarade av det sedan Bjarne Persson tagit timeout. Fanny var för övrigt både vin och vatten. Sju mål är godkänt även om ett par straffmissar skämmer.

Eslövspubliken har skämts bort med topprestationer av Skånes främsta handbollsamazoner under de senaste åren. Men stämningen i Norrevångshallen nådde aldrig några höjder denna söndag. Och under ytan ligger säkert tvivel på nya framgångar.


Till slutspelet, som börjar den 30 mars, måste tränare Bjarne få bättre struktur på anfallspelet samt större intensitet i försvarsspelet.

Eslövs fjärdeplats i tabellen är så här långt ett godkänt facit men frågan är om det blir mer än semifinal i år ?

- Nej, det här spelet räcker inte i sista seriekampen i Skövde på tisdag kväll, menade också Bjarne Persson.
Gå till toppen