Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svenska idéer heta i Vietnam

Att bygga hus i Vietnam är inte detsamma som att bygga hus i Sverige. Våra stora kök, renovering av gamla bostadsområden och upplåtande av bostadsrätter är något som intresserar bostadsplanerarna från Hanoi i Vietnam.
- Jag tror att erfarenheterna härifrån hjälper oss att lösa bostadsfrågan för människor i Hanoi som inte har så mycket pengar, säger Dam Vu Ngoc som är chef för det kommunala bostadsbolaget i Hanoi.

Han är en av deltagarna i ett Sidafinansierat besök i Sverige där arkitekter, forskare och företrädare för bostadsföretag i Hanoi tittar på svenskt bostadsbyggande. Värd för besöket är institutionen för arkitektur vid Lunds universitet som tagit gruppen på studiebesök till HSB, till det renoverade 70-talsområdet Kroksbäck i Malmö, till energisnåla hus i Glumslöv och till kvarteret Juno i Landskrona.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen