Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sverige

Godkänd revisor på två stolar

De som reviderar de politiska ungdomsförbundens rapportering ska vara godkända av regionen, men behöver inte vara professionella. Godkänd revisor för Ung vänster är vänsterpartiets Mikael Persson.

Han är nu politisk sekreterare i Region Skåne, och var tidigare ombudsman för Ung vänster.


Då svarade han för medlemsrapporteringen till landstinget. I dag är det han som svarar för att siffrorna är korrekta. Han sitter på två stolar.

I sin egenskap av ledamot i regionfullmäktige deltar han också i besluten om hur mycket som ska anslås av regionala pengar till ungdomsförbunden.


Mikael Persson tillbakavisar alla påståenden om att medlemslistor och antal deltagare i ungdomsförbundets verksamhet är överdrivna.

- Ni har förutfattade meningar, säger han.

Du garanterar att uppgifterna är korrekta?

- Annars hade jag inte satt mitt namn under.


Mikael Persson menar att det är en avsevärd skillnad på antal medlemmar och antal aktiva. Folk stannar kvar som passiva, men betalande medlemmar flera år efter det att de varit aktiva. Så är det i partierna också, säger han. Man ska liksom vara med, och medlemsavgiften är överkomlig: 100 kronor om året för den som jobbar och 50 för studerande.


Per Roijer
Gå till toppen