Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

SSU polisanmäls för bidragsfusk

Ungdomsstyrelsen kommer inom de närmaste dagarna att polisanmäla det socialdemokratiska ungdomsförbundet (SSU) för misstänkt falska medlemstal, skriver Ungdomsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Stockholm. Trots att SSU nu dragit tillbaka sin ansökan och meddelat att de ska betala tillbaka de 2,8 miljoner kronor de hittills fått, så kvarstår misstankarna om brottsligt förfarande.
I år har SSU sammanlagt beviljats 3,5 miljoner kronor. Ännu inte utbetalade belopp har stoppats.

Tidigare i dag meddelade SSU att man återkallat sin ansökan om bidrag för 2005 och inte tänker komma in med någon ny ansökan förrän tidigast 2008.
SSU träffade i går Ungdomsstyrelsen. Resultatet blev att SSU återkallar sin ansökan om bidrag för 2005 och återbetalar årets statsbidrag.
Samtidigt har förbundsstyrelsen beslutat att inte söka medlemsbaserade bidrag förrän tidigast 2008, då ett nytt system för indrivning av medlemsavgifter har införts.
"Det är det enda rätta i det här läget ", skriver SSU:s avgående förbundsordförande Ardalan Shekarabi i ett pressmedelande.

På onsdagen lämnade SSU:s förbundsrevision över sin rapport om granskningen av medlemshanteringen.
Enligt revisorerna har de lokala distrikten brustit i sina rutiner och i sin kontroll. SSU-förbundet kritiseras för att ha brustit i sitt stöd till lokalorganisationen. Inget distrikt lämnas helt utan anmärkning och revisorerna kräver att ett nytt system för medlemshantering införs omedelbart.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen