Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Ulf Clarén: Gamla mord är det nya i sommar

Nu vet vi att sommaren är här. Anders Lundin och ”Allsång på Skansen”, landets tyngsta sommar-tv-program har premiär i SVT. Det finns fler otvetydiga sommartecken i tablåerna. Ett sådant som har blivit ett återkommande sommarinslag hos SVT är förstås ”Morden i Midsomer” med start på tisdagskvällen. Och det finns fler polisserier och deckare i tv-tablåerna, de brukar dyka upp i sommartid, och i år är trenden att det ska handla om gamla, olösta brott. Så var det i ”Kalla spår” och så är det i ”Mördare okänd” och ”Blackjack”.

En av serierna där gamla brott blir som nya är, eller var måste man dessvärre säga, alltså ”Kalla spår”. För utan förvarning har den serien - som faktiskt var riktigt bra med trovärdig handling, bra skådespelare och fräckt och spännande filmad - slängts ut i förtid ur tablån av SVT:s planerare. Serien skulle, meddelades det när den startade, visas under 23 lördagar. Men för två veckor sedan förvann den. ”Vår planeringsavdelning missade att informera” lyder förklaringen från SVT till varför serien nu gör ett helt ologiskt uppehåll ända fram till nästa vår. Ett trist sätt att behandla både serie och tittare, om ni frågar mig.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen