Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Bekir träffade gamla Thun-kompisen

Det var ett glatt återseende i går för de gamla lagkompisarna Erol Bekir och Andres Gerber, lagkapten i FC Thun, när de träffades på SAS Radisson i Malmö. Under ett halvår spelade Erol Bekir för just FC Thun. — Men det var under åren i Young Boys som jag spelade tillsammans med Andres Gerber, säger Erol Bekir.

Just i Young Boys var det fler svenskar som var verksamma på den tiden. När Tord Grip blev sportchef i klubben anställde han Roland Andersson och Thomas Sjöberg som tränare.
— Jag blev väldigt överraskad för en vecka sedan när jag fick ett brev från det svenska förbundet, berättar Andres Gerber. Men det var Roland Andersson som skickade en hälsning.
Det var 1995 som Erol Bekir lämnade Malmö FF för att söka lyckan utomlands. Han hamnade efter något år i Young Boys och var sedan utomlands i sammanlagt nio år. Men när Erol flyttade hemåt, tappade han kontrakten med Andres Gerber.
— Jag slarvade bort hans telefonnummer, säger Erol. När det blev klart, att Thun skulle komma hit så var det naturligt att jag tog reda på honom igen.
Därför blev det en stunds prat om gamla minnen under gårdagskvällen. Andres Gerber har med både fru och syster på Malmöresan.
— Vi hinner prata lite efter matchen också, eftersom Thun inte åker hem förrän på torsdag, säger Erol Bekir.
Under MFF-tiden hette han förstås Erol Bekirovski.
— Bekir är det vårt rätta namn, men under tiden i Makedonien tvingades alla att lägga till en ändelse, förklarar Erol. Vi har vårt ursprung i Turkiet och för några år sedan beslöt hela familjen att återgå till vårt turkiska namn.
Andres Gerber är kantspelare och lagkapten i FC Thun. Han har spelat fyra landskamper.
— Men det var för några år sedan, säger Andres Gerber.
Förutom de gamla MFF-arna har Gerber kontakt med ytterligare en svensk spelare.
— Jag och Stefan Rehn brukar brevväxla och pratas vid ibland.
Deras gemensamma tid var dock i Lausanne, dit Gerber värvades efter åren i Young Boys. Sedan dess har han även spelat i Grasshoppers innan det blev FC Thun för två år sedan. Matchen på onsdagskvällen blir Gerbers första framträdande i Sverige.
— Men jag har förstås varit här på semester två gånger.
För Erol Bekirs del är det numera Bunkeflo som gäller. Laget leder div 2 och har möjlighet att ta steget ända upp i Superettan om allting går rätt väg.
Gå till toppen