Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kaparna åkte ur elitserien

Förnedrat och bortkapat. Kaparna tillhör inte längre elitserien i speedway.

Stockholm. - Det var ren utskåpning, nu känns allt som skit, sade lagledaren Björn Rahbe till TT efter nådastöten i Västervik.


Efter förlust med 37-58 borta mot seriesegraren Västervik har Kaparna från Göteborg förlorat sin plats i elitserien i speedway. Bottenkonkurrenten Vargarna körde samtidigt bort kniven från strupen och vann hemma på Kråkvilan mot Piraterna med 59-37.


Den sista omgången blev ett enda långt lidande för Kaparna. Efter tre heat hade Västervik kört in tre raka femettor och gått fram till 15-3. Det var den stora överraskningens lek med säsongens stora förlorare.


- Det har inte funnits många ljuspunkter den här säsongen. Vi har saknat rutin i laget och varit alldeles för ojämna. När sedan Jaroslaw Hampel gick sönder i lördags hade jag det här på känn, sade Kaparnas Björn Rahbe innan han konstaterade:

- Vi förlorade vår plats i elitserien när vi inte lyckades vinna över Vargarna hemma. Det känns skit. Ska jag vara lagledare i allsvenskan nästa år så ska vi ta oss tillbaka direkt, något annat finns inte trots att vi lär tappa en massa förare.


Ekonomiska krisklubben Vargarna vann bara fyra matcher den här säsongen, men det räckte ändå till förnyat kontrakt.

Lukas Dryml och Adam Shields körde båda in tolv poäng mot Piraterna och var tongivande i jakten på ett nytt kontrakt.


- En otroligt skön känsla för alla i föreningen. Nu ska vi sätta oss ned med våra sponsorer och kommunen och jobba fram en relevant budget till kommande säsong i elitserien. Sedan ska vi se till att våga satsa på unga svenska förare, sade Vargarnas ordförande Torsten Sahlin.

- Jag ser hellre att vi slutar femma till åtta med en massa svenskar än att vi slutar etta till fyra med bara utländska förare, fortsatte han.


Noterbart i toppstriden är att Tony Rickardssons Masarna missar slutspelet för första gången sedan 1999 - trots att en het Rickardsson körde in 16 poäng i vinstmatchen borta mot Indianerna (50-46). Masarna slutade på samma poäng som Smederna men hamnade på en sämre kvot.


Semifinalerna, som körs tisdag och onsdag nästa vecka, blir riktigt Smålandsbetonade. Tre av de fyra lagen kommer från Småland.

Smederna, från Södermanland, är enda laget "utifrån". Eskilstunaklubben inleder hemma mot VMS Elit medan Västervik tack vare sin förstaplacering valde att inleda borta mot Luxo Stars.


- Det kommer att bli oerhört tuffa matcher. Jag ser det mest som en överraskning att vi vann serien. Innan hade jag tippat att vi skulle sluta fyra eller femma, sade Västerviks lagledare Patrik Olsson samtidigt som segerraketerna dånade i bakgrunden.

- Men mer segerfirande än så blir det inte. Nu är det full fokus på semifinalen, påpekade han och berömde främste poängplockaren Bjarne Pedersen som körde in 13+1 poäng.
Gå till toppen