Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Carlshamre dömd för bokföringsbrott

Folkpartiets EU-parlamentariker Maria Carlshamre har dömts av Stockholms tingsrätt för bokföringsbrott. Hon döms till villkorlig dom och 40 000 kronor i dagsböter.

STOCKHOLM. Kan Maria Carlshamre fortsätta som politiker?

- Vi ska första analysera domen och se om den vinner laga kraft. Vi vet ännu inte om någon av parterna överklagar, säger folkpartiets partisekreterare Johan Jacobsson till TT.

- Vi ska också diskutera den här saken med Maria Carlshamre och först därefter kan vi ge en rekommendation till henne om hur situationen ska hanteras.


Det var i somras som folkpartiets ledning rekommenderade Maria Carlshamre att ta så kallad time-out från politiken. Men hon valde att inte följa rådet.

Till Göteborgs-Postens nätupplaga säger Carlshamre på fredagen att hon inte har läst domen. I övrigt vill hon inte svara på frågor.


Carlshamre och hennes tidigare sambo drev under åtta år ett gemensamt bolag för tv-produktion. Det försattes i konkurs 2003 med skatteskulder på drygt 300 000 kronor. Konkursförvaltaren hittade bara bokföring för ett enda år och kunde inte följa var tillgångar på 386 000 kronor tagit vägen.
Gå till toppen