Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Dreyer ska ta Lugi långt i slutspelet

Lugi har inte varit i SM-final sedan 1995. Mycket talar för att det kan vara dags i år igen. Efter en säsong med stabilt spel och en tredjeplats i serien kan Lundalaget gå riktigt långt.

– Med risk att det låter som en klyscha, men det är viktigt att ta en match i taget. Vi kan inte börja drömma om semifinal och tro att vi ska slå ut Drott i tre raka. Det är långt till final, säger lagkaptenen Henrik Dreyer.
Det är dock ingenting som varken lagkaptenen Henrik Dreyer eller tränaren Lars Friis-Hansen vill prata om.
– Med risk att det låter som en klyscha, men det är viktigt att ta en match i taget. Vi kan inte börja drömma om semifinal och tro att vi ska slå ut Drott i tre raka. Det är långt till final och nu är det matchen i dag som gäller, säger lagkaptenen Henrik Dreyer.
– Vi känner ingen press på oss. Vi är underdogs och har krupit fram den här säsongen, hävdar Lars Friis-Hansen.
Första motståndaren i slutspelet är anrika Drott från Halmstad. Ett lag som Lugi har vunnit över båda gångerna i seriespelet och som slutade sjua i tabellen.
– Drott har en förstärkning i Christian Eriksson, han var inte med när vi mötte dem i serien. Det kommer jämna ut lite, poängterar Friis-Hansen som inte tar någonting för givet.
Henrik Dreyer vet i sin tur allt om att inte ta någonting för givet. Tio minuter in i säsongens första match mot Redbergslid skadade han svanskotan och var sedan borta i nästan tre månader.
– Det kändes lite surt efter att ha tränat hela försäsongen, minns Henrik Dreyer som sedan kom tillbaka med besked.
Lugis mittsexa har varit en av de mest tongivande spelarna under hela säsongen.
– Han är en komplett spelare. Han har spelat på nästan alla positioner under årens lopp och det har utvecklat hans spel. De senaste tre åren har han spelat mittsexa. Och han har ett otroligt bra försvarsspel, berömmer tränaren.
– Jag tog ett stort steg framåt förra säsongen och jag har blivit jämnare i mitt spel. Sedan vill man alltid bli bättre.
Henrik Dreyer vill tona ner sin egen insats och blir mer talför när det handlar om hela laget.
– Vår styrka i år har varit försvarsspelet och bra målvaktsspel. Det har bäddat för mycket kontringar på kanterna. Dessutom har vi en bred trupp med många bra spelare att gå runt på. Det kan vara avgörande i ett långt slutspel, förklarar han och fortsätter:
– Vi är helt enkelt ett bättre lag i år än vad vi var i fjol.
– Det ska bli riktigt roligt att börja slutspelet nu. Det har vi laddat för länge, säger Lars Friis-Hansen som gör sina sista matcher med Lugi.
Efter säsongen är kontraktstiden över.
– Jag har inte ens börjat tänka på att vi ska få en ny tränare. Nu är det slutspelet som gäller, säger Henrik Dreyer som själv gör sin åttonde säsong i klubben.
Dreyer är givetvis en av nyckelspelarna i ett framgångsrikt Lugi men det finns fler.
– Robert ”Knirr” Andersson och Mommi Flemister och de andra i förstauppställningen måste kliva fram. Liksom målvakten Oscar Jensen. Självklart måste vi också få upp tempot på våra kantspelare Alexander Hansen och Kristian Meijer, förklarar Friis-Hansen.
I eftermiddag spelas den första kvartsfinalmatchen i bäst av fem.
Vandringen mot SM-final är påbörjad.

Henrik Dreyer

Ålder: 25 år.
Familj: Flickvännen Thale.
Bor: Lägenhet i Lund.
Yrke: Handbollsspelare och studerar till civilekonom.
Meriter: Gör sin åttonde säsong i Lugi. Var med och vann VM-brons med U 21-laget 2001.
Aktuell: Nyckelspelare för Lugi i kvartsfinalspelet.

Lugi i SM-slutspel

04/05 Kvartsfinal Sävehof 0–3

03/04 Kvartsfinal Skövde 1–2

02/03 Missade slutspel

01/02 Semifinal Drott 0–2

00/01 Åttondelsfinal Sävehof 1–1 (målskillnad)

Gå till toppen