Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Slitna styrleder vanligt bilfel

Slitna styrleder gjorde att 122 000 personbilar i fjol underkändes av Bilprovningen. Det visar 2005 års besiktningsresultat, som Bilprovningen och Konsumentverket presenterade i samband med den pågående bilmässan i Stockholm.

Stockholm. Många av de bilar som underkändes hade varit i trafik i endast tre år, enligt ett pressmeddelande från Bilprovningen.


Det finns många bilar med brister på vägarna även om bilparken håller på att föryngras. Resultaten från fjolårets besiktning visar vid en jämförelse med 2000 att andelen underkända bilar ökat i samtliga åldersgrupper till och med tretton års ålder med undantag för de tre år gamla bilarna.


Statistiken finns samlad i Bilprovningens och Konsumentverkets nya utgåva av boken Bilar - Starka sidor & starka punkter, där 160 bilmodeller ingår.


En del biltillverkare har gjort förbättringar på modeller som fick tummen ned i den förra utgåvan.

"Det är glädjande att se när biltillverkare tar till sig resultaten och konsekvent går in för att förbättra dem", säger Magnus Ehrenstråhle, vd på Bilprovningen.
Gå till toppen