Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Journalister prisas för goda nyheter

Tre av Sydsvenskans medarbetare finns representerade i årets utgåva av antologin Goda Nyheter.

Juryn har bland annat fastnat för Katia Wagners porträtt av självskäraren Berny Pålsson, Niklas Orrenius reportage om sverigedemokraten som inte får jobba som lärare och Andreas Ekströms text om den galne kocken Anthony Bourdain.
– Tanken bakom Goda Nyheter är att visa på den stora journalistiska bredd som finns i hela landet, förklarar antologins redaktör Annina Rabe.
– Jag hoppas att antologin kan leda till att redaktörerna och de på tidningarna som håller i pengarna ser hur viktigt det är att man ger folk tid att jobba med sina texter.
Bakom antologin Goda Nyheter står tidningen Journalisten och Atlas förlag och de har märkt ett ökat intresse sedan starten för fem år sedan. I år hade juryn över tusen texter att ta ställning till.
Två av Sydsvenskans medarbetare, Katia Wagner och Niklas Orrenius, medverkar för fjärde året i rad.
– Reportage om människors ofta komplicerade livssituationer är slitiga att göra. Det här ger mig känslan av att det är värt allt arbete. Detta blir ett slags journalistiskt blombukett, säger en stolt och glad Katia Wagner.
Gå till toppen