Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Aten runt med tunnelbanan

Det flimrar för ögonen. Min mage vänder sig nästan ut och in och kallsvetten tränger sig ut genom porerna medan taxichauffören kryssar sig fram på den hårt trafikerade vägen. Han kör i 150 knyck. Samtidigt som han dricker kaffe, röker. Och talar i telefon. Plötsligt tvärnitar han. – Här eller?Vi har inte riktigt kommit dit vi ville. Men fotografen och jag tumlar lättade ut. Taxichauffören i från helvetet har stärkt vår uppfattning. I Aten ska man inte ta sig fram i bil.

ATEN. Många svenskar som varit i Aten vittnar om att det är skitigt, rörigt, och larmigt. Andra säger att Aten är en underbar stad, lättframkomlig och välskött. Det handlar om före eller efter OS. Inför de olympiska spelen 2004 genomgick Aten en omfattande plastikoperation. Byggnader renoverades, torgen gjordes mer attraktiva och tunnelbanan byggdes ut.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen