Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Frank Lundatjej fick drömjobb

23 år gammal har Lundabon Tara Moshizi skaffat sig sin hobby som yrke – och redan nått drömjobbet.– Det är så knäppt. Vad ska jag ha som hobby nu, säger hon.

Tara Moshizi är sedan några veckor tillbaka programledare för P3-programmet "Frank". Frank, som faktiskt inte har fått sitt namn efter någon person med namnet Frank utan helt enkelt syftar på adjektivet, har under sommaren flyttat från Göteborg till Malmö. Men tilltalet är fortfarande göteborgskt – Tara Moshizi är uppvuxen i Mölnlycke och talar tydlig västkust-dialekt.
– Jag stämmer in på alla fördomar om göteborgare: jag gillar räkor och ordvitsar och jag är käck.
Lundabo är hon, med korta avbrott, sedan 2003. Efter att ha jobbat och rest lite efter gymnasiet flyttade hon hit och började plugga praktisk filosofi.
– Det var jättekul. Jag träffade roligt folk, och bodde på olika vindar med svartkontrakt. Jag kände mig som Anne Frank – ingen fick ju veta att jag bodde där, säger hon och skrattar.
Ett halvår åkte hon till Brighton i England, men längtan till Lund blev för stor. Hon kom tillbaka, började läsa statsvetenskap och var inställd på att ta en ny utlandsvistelse i Budapest, när hon plötsligt fick veta att hon kommit in på journalistutbildningen i Skurup – och tackade ja.
– Det var inte så svårt att välja, säger Tara Moshizi.
Journalist hade hon nämligen alltid velat bli. I tonåren jobbade hon för Göteborgs-Postens ungdomssidor och under Lundatiden med Radio AF och Blekingska nationens tidning. Och talangen för yrket fanns onekligen där – efter ett års studier fick hon erbjudande om sommarjobb först av Expressen och sedan P3. Så varför är hon så populär hos arbetsgivarna?
– Jag har så mycket vilja. Och jag har hållit på med journalistik sedan jag var fjorton, femton år så jag är ganska trygg i min roll. Jag är genuint intresserad av frågorna jag håller på med och jag tror att det märks. Fast hittills har journalistiken varit en hobby, säger Tara Moshizi.
Trots konkurrensen från Expressen, där hon gjort sin praktik, var jobbet som programledare för Frank ett självklart val.
– För fem år sedan intervjuade jag programledarna i Frank. De var mina idoler och det har alltid varit drömjobbet.
Men att hobbyn har blivit ett yrke innebär också problem. Tara Moshizi tycker att hon saknar att ha en hobby, och ett stående inslag i Frank under sommaren är därför programpunkten "Ge mig ett liv!" , där olika personer ska försöka få Tara Moshizi att bli intresserade av just deras hobby. Första gången var det två hobbyvikingar som försökte locka henne Tara Moshizi tillbaka till vikingatiden.
– Nu fikar jag bort all min lediga tid. Det är visserligen jättetrevligt, att fika är min passion, men jag känner att jag vill ha något mer. Helst något annorlunda, som det här med vikingarna.
Så vad är det då hon gillar med Lund?
– Det är så lätt att ha ett socialt schysst liv. Det blir aldrig ett företag att hänga med kompisarna. Och så är det billigt – man kan roa sig med liten plånbok, säger Tara Moshizi.
Gå till toppen