Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Johan Andersson klar för Malmö FF

Malmö FF värvar Landskronas Johan Andersson. Den 23-årige mittfältaren/anfallaren har skrivit på ett kontrakt som gäller från första januari 2007.

Johan Andersson har sex månader kvar på sitt kontrakt med Landskrona Bois. Och enligt reglerna har andra klubbar då rätt att ta kontakt med spelare. MFF har tagit denna kontakt efter att ha informerat Landskrona Bois och det har utmynnat i ett kontrakt.
– Jag vill göra klart om min framtid i god tid, så att jag under resten av säsongen helt kan koncentrera mig på mitt spel i Landskrona Bis, säger Johan Andersson.
Johan Andersson har under många år ansetts som en av Sveriges mest lovande spelare, men det har varit trögt de senaste åren. Inte minst har ständiga skador ställt till problem.
– Johan Andersson har visat sin stora kapacitet i Landskrona Bois och har stor potential, säger MFF:s sportchef Hasse Borg. Redan i vintras förhörde vi oss om möjligheten att knyta honom till oss. Det är också rätt spelare i och med att hans spelstil och egenskaper passar mycket väl in i det lag vi håller på att bygga med en bra blandning av erfarenhet och ungdomlig entusiasm.
Malmö FF har talat via tränaren Sören Åkeby talat om vikten att få in fart i laget. Den egenskap som varit omtalad kring Johan Andersson har varit just snabbheten.
– Johan Andersson är en mycket användbar spelare. Med den snabbhet och fina teknik han besitter har han alla möjligheter att göra sig gällande på mycket hög nivå, säger Sören Åkeby nu till MFF:s hemsida.
Johan Andersson fyller 23 år den 22 augusti, är 186 cm lång och väger 72 kilo. Han har spelart 18 U 21-landskamper och 9 J-landskamper. Moderklubben är BK Fram i Landskrona.
Gå till toppen