Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Zidane talar ut – snart

Världen undrar, vad sade egentligen Marco Materazzi sekunderna innan Zinedine Zidane skallade honom i bröstet under VM-finalen? Zinedine Zidane vill inte berätta – än. – Han kommer att prata om det inom de närmaste dagarna, säger agenten Alain Migliaccio till engelska BBC.

När de franska silvermedaljörerna landade i Paris på måndagen väntade audiens hos presidenten Jacques Chirac och sedan folkets hyllningar från en balkong på Place de la Concorde.
Zidane, som vägrade hämta sin silvermedalj och gömde sig efter utvisningen i VM-finalen, visade sig offentligt igen.
Trots förlusten och det röda kortet tog Chirac till de stora orden när han skakade hand med 34-åringen, numera fotbollspensionär.
– Du är en virtuos, ett geni inom världsfotbollen. Du är också en kärleksfull man. Det är därför Frankrike älskar dig, sade presidenten enligt de internationella nyhetsbyråerna.
Men det alla ville veta höll Zidane inne med.
Vad sade Materazzi?
Vad berörde Zidane så djupt att han sänkte sin motståndare med en skalle i bröstet och bidrog till Frankrikes fall just när Italien gick på knäna i förlängningen?
Ganska omgående efter finalen började olika rykten cirkulera om vad som fick Zidane att tappa besinningen.
Den engelska tidningen The Guardian skrev att den italienska mittbacken skulle ha kallat Zidane för en "skitig terrorist" och anspelat på hans muslimska tro och algeriska rötter.
Detta förnekade Materazzi enligt den italienska nyhetsbyrån Ansa när han landade i Rom på måndagskvällen.
– Det är absolut inte sant, jag kallade honom inte för terrorist.
Franska tidningar skrev att Materazzi skulle ha sagt något nedlåtande om Zidanes svårt sjuka mor. En brasiliansk tidning anlitade en läppläsare som tydde italienarens provokation som ett påhopp på Zidanes syster. Materazzi skulle ha kallat henne för "hora".
– Han (Zidane) berättade för mig att Materazzi sade något mycket allvarligt till honom, men han ville inte säga vad, sade agenten Alain Migliaccio till engelska tv-bolaget BBC.
– Zinedine ville inte prata om det, men han kommer att prata om de inom de närmaste dagar. Han är normalt en person som låter saker rinna av honom. Men i söndags exploderade något inom honom. Han var väldigt besviken och ledsen och ville inte att det skulle ta slut på det här viset, sade Migliaccio.
Internationella fotbollsförbundet, Fifa, förnekade på måndagen att fjärdedomaren skulle ha tagit hjälp av tv-repriser och informerat domaren Horacio Elizondo om händelsen.
– Fjärdedomaren såg vad som hände på planen och informerade omedelbart domaren. Det verkade som om domaren väntade på att situationen skulle lugna ned sig innan han tog sitt beslut, säger Fifas talesman Andreas Herren till AFP.
Gå till toppen