Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Sypniewski spelklar för Bunkeflo

Igor Sypniewski ska spela för Bunkeflo IF i höst. På söndag mot Myresjö kan han göra debut på Brovallen. Presidenten i hans polska klubb LKS Lodz återgick helt plötsligt till den muntliga överenskommelsen och gav upp sin begäran om en övergångssumma för att släppa Sypniewski.

BUNKEFLOSTRAND. Med ett stort leende kom anfallaren till gårdagens informella pressträff före träningen. Med en mobiltelefon i högsta hugg. I andra ändan fanns hans tolk som översatte från polska till svenska genom högtalartelefonen.
– Jag vill visa att allt som hände för två år sedan under MFF-tiden är glömt. Jag är en helt annan människa nu, sade Igor Sypniewski.
Förra säsongen gjorde han 22 mål för LKS Lodz. Tolken lovade 10-13 mål – utan problem – i de åtta höstmatcherna kontraktet gäller med Bunkeflo.
Journalisterna skrattade. Bunkefloledarna skrattade. Igor Sypniewski skrattade.
Så mycket svenska förstår han i alla fall. Under sina år i Panathinaikos lärde han sig flytande grekiska.
Nu väntar svenskundervisning.
– Jag trivs i Malmö, jag har många bekanta här. Jag har för avsikt att avsluta min karriär i Sverige. Kanske 4-5 år fotboll och sen bli ungdomstränare, sade Igor Sypniewski.
Vid sjutiden på torsdagskvällen blev han spelklar för Bunkeflo.
– Jag tror att han kommer att tillföra erfarenhet. Och förhoppningsvis är han en kille med lite näsa för mål. Eller inte så lite, snarare mycket, sade Bunkeflotränaren Åke Kallenberg.
– Kan han snitta ett mål per match är det jättebra, kommenterade han tolkens löfte.
Gå till toppen