Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur & Nöjen

Kritik mot tillsättning av ny radiochef

Tillsättningen av ny kanalchef för Sveriges Radio P4 i Malmö får nu kritik av facket.

Ledningen för SR har inlett mbl-förhandlingar och på tisdag väntas vd:n Peter Örn utse chefen för Sveriges Radio Kristianstad, Magnus Quick, till ny kanalchef för SR i Malmö.
– Åsikterna kring Magnus Quick som ny kanalchef är delade här i huset och det kommer vi att framföra till företagsledningen i förhandlingarna som pågår, säger Hans Zillén som är ordförande för journalistförbundets sektion vid SR i Malmö.
– Framförallt är vi kritiska till processen vid tillsättningen. Vi i facket och de som jobbar här har inte fått träffa några kandidater. Vi hade velat veta mer om vad de vill med vår station och med radion i Skåne men de frågorna har vi inte fått någon chans att ställa.
Totalt ska nya kanalchefer tillsättas på åtta av SR:s lokala stationer, utöver Malmö även Göteborg, Jönköping, Kronoberg, Uppland, Väst, Västernorrland och Västmanland. Tjänsterna har varit vakanta en tid som en följd av en omorganisation som SR genomför under året. I Malmö har Sveriges Radio varit utan kanalchef sedan midsommar då den tidigare chefen Sven Linderoth slutade för en annan tjänst inom SR.
Magnus Quick har varit på SR i Kristianstad i två år och han har tidigare arbetat som redaktionschef i Malmö.
Gå till toppen